Ne Olacak Halimiz ?


                            Ne Olacak Halimiz ? - 8 Eylül 2003 Pazartesi

    Sakaryaspor olarak üç yıldır yaşanan senaryoyu bu sezonda vizyonda görme imkanına sahibiz. Anlı-Şanlı tarihiyle kimilerine göre efsane olan Sakaryaspor’dan artık maalesef eser yok. Yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yeni futbolcuların takıma renk ve hava katacağını düşünerek bu sezon Süper lig için umutlu olan taraftarlar, ligin üçüncü haftasında yönetime çattılar. Bence taraftarlar haklı. Cefakar taraftarlar kar-kış demeden Sakaryaspor’un yanında yer alıyorlar. Oysa yönetim bir şirket olduğu için , para kazanmak uğruna statlarda su, simit satmaya çalışıyorlar. Sakaryaspor A.Ş.’nin ne kadar geliri-gideri var bilemem ama herkesin de bildiği bir şey var ki , başarısızlığa tahammülümüz kalmadı. 
    Düzce’li başkanın Sakaryaspor’a ne kadar yararlı olup-olmadığını ilk üç hafta itibariyle gördük. Evimizde oynadığımız iki maçta beş puan kaybettik. Bundan sonra ise ilk üçe girmek hayal gibi gözüküyor. Kurtarıcı olarak alınan futbolculara , Sakaryaspor forması ya ağır geldi. Yada Sakarya’yı hafife alıyorlar. Bilinen bir gerçek var ki Sakarya’da hayat Sakaryaspor ile var oluyor. Halkın tek sevinç kaynağı olan Sakaryaspor’a gönül verenleri , yönetim dışladığı müddetçe biz bu başarıları ancak rüyamızda görürüz. 
    Sakaryaspor depremden bu yana istikrarlı başarısızlığını sürdürüyor. Yeşil-Siyahlılar, bu zaman zarfında hiçbir yol katedemeyerek hedefe ulaşamadılar. Sakaryaspor’a gönül verenleri bir kenara attınız. Peki ne faydası oldu ? Süper ligde mücadele eden takımlardaki yöneticiler taraftar bulmak için sağa-sola ilan veriyorlar. Oysa bizimkiler ellerindeki taraftarın kıymetini bilmiyorlar. Sonuçta taraftarlar, üç maçta alınan bir puan sonrasında yönetimi istifaya davet ettiler. Ne yönetim ama. 
    Bana sorulursa, Sakaryaspor’da yönetim yok. Taraftarlar da bunun bilincinde. Ancak bazı şeylerin artık değişmesi gerekiyor. Eski kalmış düşüncelerle 2nci Lig A Kategorisinde sürünüp gideriz. Her seferinde hedef şampiyonluk , deyip insanları uyutuyorsunuz. Ancak futbol bilgisi olmayan , yöneticilerle bunu yakalamak , bence mucize olur. Sakaryaspor olarak artık bu sezonu üzülerek söyleyeyim ki unutalım. Şampiyon olmak için ne birlik ve beraberlik var, ne yönetim var, ne de para var. Bu üçünü bir araya getimemiz gerçekten çok zor. Yol yakınken takıma genç futbolcuları kazandıralım. Sakarya’lı olup, Sakaryaspor’u seven yöneticilerle ligde kalmanın sevincini yaşayalım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar