Artık Kaybetmeyelim


                            Artık Kaybetmeyelim - 23 Mart 2003 Pazar
    
    İki haftalık deplasman maçlarından sonra nihayet dün Sakaryaspor’u yakından izleme fırsatı bulduk. TRT’nin maçı vermesi ve hava koşullarının kötü olması nedeniyle Sakaryaspor-Gümüşhane Doğanspor maçına ilgi bir azdı.
    Sakaryaspor uzun bir haftadır galibiyete hasret. Haftalar ilerledikçe de 2nci Ligde A Kategorisinde şampiyonluktan uzaklaşıyor. Rakibi Gümüşhane Doğanspor ise ligde kalmak için son çırpınışlarını yapıyor. 
    Dün Gümüşhane Doğanspor, müsabakasında zemin kötü olmasına rağmen Sakaryaspor tecrübesiyle maça iyi başladı. Özellikle ilk yarıda sahanın sağ kanadını çok iyi kullanarak önce Mesut ve ardından Gümüşhane Doğanspor’un belalısı lan Doğan Şahin’in golüyle 2-0 öne geçti Rakibi karşısında ilk 25 dakikada bulduğu iki golle rahat bir oyun sergileyen Yeşil-Siyahlılar oyun kontrolünü de elinde tutmasını bildi. Gümüşhane Doğanspor ise Sakaryaspor karşısında yediği iki golün şokunu ilk yarı sonuna kadar atamadı.     
    Sakaryaspor maçın ikinci yarısına da hızlı başladı. Doğan’ın indirdiği kafa topunu sektiren Gümüşhane Doğanspor’un kalecisini oyunu iyi takip eden Erkan, bu hatayı gole çevirerek affetmedi. İkinci yarıda ilk yarıda sağ kanadı iyi kullanan Sakaryaspor, sol kanattan Mahmut Hanefi Erdoğdu ile Gümüşhane Doğanspor kalesini yokladı. Gümüşhane Doğanspor 3-0’dan sonra kontraaraklarla gol aramaya devam etti. Aşkın’ın beş Sakaryaspor’lu futbolcu arasından gol atması her zamanki gibi Sakaryaspor olarak zor gol atıyoruz. Kolay gol yiyoruz. Gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 
    Sonuç olarak Sakaryaspor kötü zemin ve hava koşullarına rağmen çok iyi bir maç yöneten hakemler rakibini 3-1 yenerek puanını 41’e çıkartı. Haftalar sonra galibiyetle tanışarak moral buldu. Sakaryaspor’un kazanması sevindirici ama bu sezon beceriksizce kaybedilen puanları sezon sonunda aramayalım. 
    Hedefimiz Süper lig ise kendi sahamızda küme düşmemeye oynayan bir takımı yenmenin sevincini büyütmeyelim. Şampiyonluk için zirvedeki rakiplerimizi de yenmek zorundayız. Sırada Süper lig iddiası kalmayan İzmirspor ile deplasmanda oynayacağımız zorlu bir maç var. Sakaryaspor ilk üçte yer almak istiyorsa bana göre bu saatten sonra artık her maçını kazanmak zorunda. Geçtiğimiz yıllardaki senaryoları ise bu yıl tekrar yaşamak istemiyoruz. 
Güçlü taraftar ve basının büyük desteği ile son üç yıldır ite-kaka dördüncü olmayı başaran Sakaryaspor’umuzun ilk üçe girmesi için İzmir deplasmanından ve diğer maçlardan kayıpsız ve en az kayıpla ayrılması gerekiyor. Son üç yıldır lig hep bize çalıştı. Ancak biz şampiyon olmak ve ilk üçe girmek için hiç kendimize çalışmadık. Bunu da üç sezondur görüyoruz. Dördüncü sezonumuzda Sakaryaspor’u Süper Lige çıkan takım olarak görmek istiyoruz. Sakaryaspor’umuza İzmir maçında başarılar diler. Şen ve esen kalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar