Hayırlısı Olsun


                                    Hayırlısı Olsun - 13 Eylül 2003 Cumartesi

    2003-2004 futbol sezonunda Süper Lig ve 1nci Amatör Küme müsabakaları bugün start alıyor. Her şeyden önce lige katılacak takımlara başarılar diliyorum. 
    Gelelim , yeni sezon öncesinde takımların durumuna. Süper ligde 12 takım, 3ncü Lige terdi müsabakalarına katılmak için, ilk beş ve 1nci Amatör Küme’ye düşmemek için son dört takım arasında olmamak için yeşil sahalarda mücadele edecekler. Türk Futbolunun yeni yıldızlarını yetiştiren amatör Kulüpler yeni sezona, yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yeni transferlerle iddialı giriyorlar. 
    Süper Ligde geçtiğimiz sezon olduğu gibi bakalım yeni sezonda al gülüm-ver gülüm maçlar olacak mı ? Maddi sıkıntıların yaşandığı amatör kulüplerde ilçe , belediye ve müessese takımları kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyorlar. Oysa 1nci Amatör Küme’de yer alan Köy ve mahalle takımları ise , zor şartlar altında sahaya çıkıyorlar. Bunun nedeni ise, Futbol Federasyonunun almış olduğu lisans ve aktarma ücretleri. Ferizlispor, Polisgücüspor, Arifiye Doğanspor ve Taşburunspor , bu yıl süper ligde mücadele edecekler. Bu takımlar , ilk küme düşmemek için sahaya çıkacaklar. 
    Polisgücüspor yaptığı transferler ile ilk beşi zorlayacak güçte. Süper Ligin güçlü ekiplerinden As Akyazıspor, Serdivanspor, Demirspor ve Pamukovaspor yine ilk beş içerisinde yer almak için sahaya çıkacaklar. Geçtiğimiz yılın Sürpriz takımı Erenlerspor ise, bir çok genç futbolcusunu rakiplerine kaptırdı. Bu yıl işleri bana göre biraz daha zor. Hendekspor’da yeni sezonda sıkıntı yaşamak istemiyor. ,        Yıldırımspor, yaptığı olumlu transferlerle ilk beşi zorlayacak güçte. Ligin diğer bir takımı olan Karapürçekspor ise , yep yeni bir oluşum içerisinde sahaya çıkacak. Mavi-Kırmızılılar da yeni sezonda sürpriz yapabilirler. 
    Takımları futbol ve centilmenlik kuralları çerçevesinde sahaya çıkmasını diliyorum. Bu konuda de en büyük görev kulüp başkanlarına, idarecilerine düşüyor. Kimse yenilgiye mazeret aramasın. Hakemlerinde bilerek hata yapacağını düşünmesin. Bu yüzden de Sakarya’lıya yakışır bir şekilde sahayı terk etsin. Millet eve ekmek götürmek için mücadele ediyor. Biz ise sahada birbirimizi yemeyelim. Türkiye’de örnek olarak gösterdiğimiz Süper Lig maçlarında da sorunsuz bir yıl yaşalım. Ve birlikte yaşatalım. Yeni sezonun tüm spor camiasına hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar