Amatör Futbolcular


                                       Amatör Futbolcular 24 Aralık 2002

    Acısıyla-tatlısıyla , hüznüyle-sevinciyle koca bir yılı daha geride bırakacağız. Gazeteciliğe başladığım 1998 senesinden beri amatör futbol ile iç içeyim. Bu zaman zarfında da unutamadığımız anılar olmuyor değil tabiî ki. Önce TEKspor ardından Süper Gençler formasıyla hemen hemen her hafta Tuncay Şanlı’yı gazete sayfalarına taşıdık. Bu konuda Amatör Kümede mücadele eden bazı futbolcular, Tuncay’a fazla kıyak yaptığımızı belirterek; “ Her gün O’nu gazeteye çıkarıyorsunuz. Biraz da bizi yazın. “ diye bana sitem ediyorlardı. Ben gazetecilik anlayışımda ilerisi olmayan sporcuları , her gün sayfalara taşıyacak kadar aptal birisi değilim. Sonuç ortada. Tuncay Sakaryaspor , Ümit Milli , Fenerbahçe ve A Milli takımda forma giyiyor ve gollerini sıralıyor. 
    Gelelim bana sitem eden amatör futbolculara. Siz ne yapıyorsunuz ? Bugüne kadar kendiniz için ne yaptınız? Sırtınıza astığınız son model çantalarla ve büyük karizmanızla Çark Caddesinde “futbolcuyum” deyip de havalar atarak gezmeniz. Ben bunlara sadece gülüp geçiyorum. Çünkü siz hala Amatör Küme’de forma giyiyorsunuz. Sakarya’nın bir numaralı takımında forma giyseniz ne olur ? Sonuçta amatör bir futbolcusunuz.  
    Bazen size hak vermiyor değilim. Doğru-dürüst bir idman yapamıyorsunuz. Sizi Fenerbahçe’ye transfer edecek bir çevreniz yok. Ama ne olursa olsun, Mustafa , Hasan, Tuncay, Mahmut amatör takımlardan forma giyerek büyük takımlara transfer oldu. O’nlar inandılar, güvendiler, bayram seyran demeden idmanlara ara vermediler. Kendilerine güvenenleri boşa çıkarmamak için var güçleriyle çalıştılar. Sizde olabilirsiniz. İlimiz futbolcuları çok yetenekli , kabiliyetli ve fizik kapasitesi çok güçlü. Ancak futbolcu olmadan “Ben futbolcuyum “ diye çevrelerine hava atmalar, idman sevmemeleri kendilerini büyük görmeleri Amatör Küme’de futbol hayatını noktalamalarına neden oluyor. Bunu da yaşadığımız zaman zarfında görüyoruz. 
    2002 yılında 2nci Lig A kategorinde mücadele eden Sakaryaspor, istediğimiz sonuçları alamadı. Bir de buna trafik kazası eklenince üzüntümüz bir hayli büyük oldu. Bir türlü toparlanamadık. Ve 2003 yılına Sakaryaspor olarak ligin ilk yarısını orta sıralarda tamamladık. Bir ara 3ncü Ligde fırtınalar estirerek 2nci Lig B kategorisine yükselen Sapancaspor, bu ligde bir sezon barınamadı. Yeşil-Beyazlılar tekrar 3ncü Ligde mücadele ediyorlar. Ancak bu kez son sıradalar. 
     Son olarak gelelim Amatör Kümeye. Süper Ligde As Akyazıspor, 1nci Küme A Grubunda Ferizlispor, B Grubunda Kışlaçayspor, C grubunda Arifiye Doğanspor, D Grubunda Yeşilyurt Beldespor ligin ilk yarısını lider tamamladılar. Sakaryaspor, Sapancaspor ve Amatör takımlarımız ile tüm spor camiasına yeni yılda başarılar diliyorum. 2003 yılının sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle, saygılar sunuyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar