Artık Uyanalım

                                                

                                            Artık Uyanalım - 2005 veya 2007
    
    Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Bizde ise dün dündür, bugün bugün. Yarını düşünen çok az sayıda insan var. Spor, barış , kardeşlik ve dostluktan ibarettir diyoruz. Ancak bir futbol maçı oynanırken ; “ Ölmeye ölmeye geldik” deyip birbirimizi yiyoruz. Oysa ülkemizde durum böyleyken , Avrupa’da sporseverler birbirleriyle yan yana maç izliyorlar. Bizde ise tel örgüler olmasa bir hastanede, diğeri cenazede maçın devamını izleyecek. 
    Artık uyanalım beyler ! Kış uykusuna yatıp da kalkamayanlardan olmayalım. Televizyonda hep centilmenlik ve dostluktan bahsediliyor. Oysa bu sadece konuşmada kalıyor. “Torinolu Şaban” deyip, Hakan Şükür’ümüzle alay ediliyor. Ama çok şükür ki Hakan’ımız oradaki futbol sevgisini , futbolun nasıl bir sektör olduğunu , ülkemiz insanlarına değer vermeyenlere gösteriyor. 
    Uyanalım diyorum. Çünkü ülkemizde şike yok diyenlere sesleniyorum. Türkiye’de şikenin girmediği bir yer yok. Şaka yapmıyorum. En azından hatır şikesi diye bir olay var. Süper Ligde 2nci ligde , 3ncü ligde hatta ilimizde oynanmakta olan Amatör Süper Ligde bile hatır-gönül ilişkisi var. Biz ülke olarak hiçbir yönden gelişemiyoruz.  Sebebi ve nedeni ise ortada. Parolayı bilen, dayısı olan sınavdan geçiyor. Garibim ise hep ve her zaman küme düşüyor. Düşünüyorum da bu gidişata kim dur diyecek. ? 
    Birbirinin kuyusunu kazan insanlar , bir bakıyorsun el ele sarmaş-dolaş , can-ciğer oluyorlar. Yalakalığını diz boyu olduğu ülkemizde spor camiasında da neler oluyor. Neler kimsenin istemediği başkanlar, hala koltuklarını kimseye kaptırmadılar. Çünkü istenmeyen başkanı kendileri koltukta tutuyorlar. Eğitim ve öğretimin olmadığı bir ülkede, at gözlüğü ile öğrenilen ve gidilen yolda ülkemiz hiçbir alanda. Başarılı olamıyor. Çünkü gözlüklerin ötesindeki ülkeler,  her alanda almış başını gidiyor. Bizimkilerde al takke , ver külah deyip günü kurtarmaya bakıyor. Hadi bakalım günü , bugüne kadar kurtardınız. Bugünden sonra ne yapacaksınız. ? 
    Sakaryaspor Süper lige çıkacak mı , çıkmayacak mı ? Bekleyip göreceğiz. Ama düşünün bir bakalım. Yönetim , futbolcular taraftarlar Süper ligi istiyorlar mı ? “Futboldan anlamıyorum “diyen başkanıyla, sorumsuzca kendisini attıran takım kaptanıyla, sahada Ferdi’ye sabredip tezahürat yapan taraftarıyla mı Süper Lige çıkacağız. ? Kendi futbolcularımıza sahip çıkmayan yönetimle, hala Ferdi ve Murat gol diyen taraftarla işimiz çok zor. 
    Amatör Kümede ise al gülüm ver gülüm maçlar olmayacak diyenler , şimdi bugünlerde sanki yataş geçiş yapmışlar. Rakiplerine puan vermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kalan haftalarda hangi takım , hangi takımı düşürecek bunu da hep birlikte göreceğiz. Ama ben ne olursa olsun , enişte kayınço ilişkisi gibi “ “Burnuma kötü kokular geliyor. “demektense , çıkıp maçıma bakarım. İster kazanayım, ister kaybedeyim. En azından şerefimle yenilip, şerefimle kaybederim. Saygılarımla.

Yorum Gönder

0 Yorumlar