Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Bir Adım Daha


Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Bir Adım Daha
 Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai’nin tedarikçisi Assan-Hanil ile yürüteceği ortak proje kapsamında, otomobil tamponlarının daha dayanıklı ve uzun ömürlü boya ile kaplanması sağlanacak.
 Sakarya Üniversitesi tarafından sunulan “Otomobil Tampon Boya Hatlarında Plazma Yüzey Aktivasyonu ile Yüzey Enerjisinin Kontrolü ve Uygulanabilirliğinin Araştırılması” başlıklı proje, Sanayi Bakanlığı San-Tez Programı kapsamında 676 bin 830 TL bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.
 Projenin yürütücülüğünü SAÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji-Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. FatihÜstel, yardımcılığını da Yrd.Doç.Dr. EkremAltuncuyapacak.Projeninsanayikısmında dünyanın sayılı otomobil üreticilerinden Hyundai’ninTürkiyetedarikçisiAssan-Hanilortaklığıolacak. Otomobil tampon yüzeylerinin boya proseslerineileriteknolojiuygulaması ile hazırlanmasını ve endüstriyel uygulamasını kapsayan proje ile otomobil tamponlarının daha iyi yapışan ve uzun ömürlü boya ile kaplanması sağlanacak.
 Projehakkındabilgilerveren Prof. Dr. FatihÜstel, “Proje, otomotivsektöründepolipropilen tampon yüzeylerininileriteknolojiuygulamasıolankoronaplazması ile işlevselleştirilmesiveboyalıtamponlarınyüzeylerindeboyaların daha iyitutunmasınısağlayacaktır.Proje de, çevredostuolarakgelenekselalevlemeyönteminealternatifolaraksoğukplazmasıkullanılmasınıöngörmektedir” şeklindekonuştu.
 Prof. Dr. Üstelproje kapsamında, Sakarya Üniversitesi TermalSpreyKaplamaAraştırmaLaboratuvarıaltyapısına, koronaplazmayüzeymodifikasyonünitesiveyükseksıcaklıkıslatmaaçısıölçmecihazıkazandırılacağınısözlerineekledi.
 18 aydatamamlanmasıplanlananproje kapsamında 1 adet de lisansüstütezçalışmasıgerçekleştirilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar