Sektörle Buluşma Günleri


Sakarya Müteahhitler Birliği üyelerinden AKYÜZ İNŞAAT’ın sahibi Hakkı AKYÜZ  Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği tarafından gerçekleştirilen “Sektörle Buluşma Günleri” etkinliği çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

 Etkinlik öncesi diğer sektör temsilcileri ve akademisyenler ile yapılan genel bir değerlendirme sonucunda, güz yarıyılının bu hafta son olan etkinliğinin, bahar yarıyılında da devam edeceği görüşüldü. Proje kapsamında 8.000 öğrencinin kendi bölümleri ile ilgili alanlarda sahaya gönderildiğine dikkat çekildi. Üniversite, sektör ve öğrenci üçgeninde oluşturulan köprü sayesine sadece öğrenciler sahaya inmekle kalmıyor, sanayici ve akademisyenler arasında oluşan bilgi alışverişi sonucunda teori ve icraat birbiri ile buluşmuş oluyor.

Daha sonra öğrenciler ile bir araya gelen Hakkı Akyüz onlara kendi tecrübelerinden örnekler vererek mezun olduklarında karşılarına çıkabilecek sorunlar hakkında ipuçları verdi.
Hakkı Akyüz, uzun yıllardır sektörde var olmasının sebebini; çalışma disiplini, dürüst olmak  ve müşteri memnuniyetinden geçtiğini açıkladı. Öğrencilere mezun olduklarında mühendislik diploması ile yetinmemeleri gerektiğini, inşaatın her alanında çimentosundan tuğlasına kadar bir işçi gibi bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladı. Kamuoyunu meşgul eden Kentsel Dönüşüm konusunda da öğrencilerin meraklı sorularını cevaplayan AKYÜZ, onlara en iyi altyapının dürüstlük olduğunu öğütledi. Etkinlik, Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Celal Apay ve Yrd.Doç.Dr.Osman KIRTEL’in  de katılımları ile  soru cevap şeklinde son buldu.






Yorum Gönder

0 Yorumlar