Kardeş belediyeye tatlı bina


Kardeş belediyeye tatlı bina İNCİ'ye Kıbrıs'ta plaket

Tatlısu Belediyesi’nin öz kaynaklarının yanı sıra, Türkiye’deki kardeş belediyelerin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkısıyla yapılan ve yaklaşık 2 yılda tamamlanan binanın açılışı için tören düzenlendi.



Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, TDBB Başkan Yardımcısı ve Hendek Belediye Başkanı Ali Inci, Hendek Belediye Meclis Üyeleri Şenay Sakal, Ahmet Kavakçı, Mahmut Alkan, Bilal Deniz, milletvekilleri ile bölge belediye başkanları katıldı.

Plaket verildi
 Törende Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) adına proje müdürü Ali Güralp’a, kardeş belediyelerden Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’a, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Çakıltaş’a plaket takdim edildi.
 Hendek Belediye Başkanı Ali Inci, KKTC'nin Türkiye için anlamının büyük olduğunu söyleyerek her zaman Yanlarında olduklarını belirtti. İnci'ye, Tatlısu Belediye Binası'nın yapımına katkılarından plaketi KKTC Meclis Sibel Siber Tarafından verildi. 

Bu ülkede güzel şeylerde oluyor

Belediyenin altyapıyla ilgili sorunları önemli ölçüde çözdüğünü ifade eden Orçan, yerel gelirlerden elde edilen parayı bir havuzda biriktirdiklerini, kendi imkanlarıyla başlattıkları bina çalışmasını kardeş belediyeler ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla tamamladıklarını söyledi.

Denktaş
Denktaş, Belediye Başkanı Orçan’ın konuşmasında güzel mesajlar verdiğini de belirterek şöyle devam etti: “Ülkede sadece olumsuzlukları konuşmaya o kadar alıştık ki güzellikleri görmekten, görebilmekten vazgeçtik.  Dikkatli olmak zorundayız. Bu ülkenin güzelliklerini ön plana çıkarmak zorundayız.”

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de konuşmasında Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın konuşmasına işaret ederek, “İstenirse oluyormuş” dedi.
EROĞLU
Eroğlu, “İnsanoğlu bıraktığı eserlerle anılacaktır” diyerek Orçan’ın belediyecikte önemli adım atacağına da inanç belirtti.

Belediyenin yerinden yönetim olduğunu kaydeden Derviş Eroğlu, bunu başarıyla yerine getirecek belediye başkanlarının destek bulacağını, halkın onayını alacağını kaydetti. 
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı ve bina dolaşıldı.
iPad'imden gönderildi

Yorum Gönder

0 Yorumlar