Engelleri birlikte aştık


ENGELLERİ BİRLİKTE AŞTIK
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün destekleriyle yapılan “Engelsiz Spor Şenliği” büyük ilgi gördü.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, engellilerimiz spor ve müzik alanındaki yeteneklerini sergilediler. Programın başlangıcında bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih KOŞU, Sakarya’da son yıllarda engelli sporcularımızın sayısının arttığını belirterek “Birçok branşta Türkiye’de ve Avrupa’da dereceler kazanıyorlar. Özellikle zihinsel engelli sporcularımız yüzmede, bedensel engelliler masa tenisinde, görme engelli sporcular da birçok branşta başarı sağlıyorlar” diye konuştu.
Etkinlik girişinde kurduğu stantta gelenleri karşılayan Sakarya Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezi faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Şenlikte ilk olarak zihinsel engellilerden oluşan halk oyunları grubu sahne aldı. Ardından engellilerden oluşan koronun söyledikleri şarkılar, salonu dolduran kalabalıktan büyük beğeni aldı. Jimnastik sporcuları, atletizm gösterileri ve futsal maçı izleyenlerden büyük alkış aldı. İl Müdürlüğü antrenörleri, engelli sporcularla mini bir salon futbolu maçında karşı karşıya gelerek renkli görüntüler verdiler. Masa tenisinde engelli sporcularının gösteri maçlarına Spor Şube Müdürü Bülent Kasım ve ASKF Başkanı Yılmaz Kuzey’de eşlik etti.

Sunuculuğunu İl Müdürlüğü Spor Uzmanı İlhan Şerif Aykaç’ın yaptığı anlamlı program sonunda salondaki seyirciler,  madalya alan engelli sporcuları alkışladı. Etkinliklere katılan sporculara madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Mutlu Işıksu, Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan ve ASKF Başkanı Yılmaz Kuzey verdi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar