Zımba fena bombaladı


Dün basın toplantısı düzenleyen Yaşar Zımba, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu

ASKF Yönetimi’ni işaret ederek; “Neden kongre kararı almıyorlar?” diye sordu.
Hüseyin Kama’nın vefatından sonra Yılmaz Kuzey ile yola devam eden Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndaki (ASKF) kongre tartışmaları sürüyor. ASKF Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Yaşar Zımba, dün kamuoyuna seslendi.  Önder kişiler el atmalı

‘İmzaları yeniden topladım’   
TÜVASAŞ Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Yaşar Zımba, sözlerine sahte imza iddiaları ile başladı. Geçtiğimiz ay yeterli kulüp sayısı kadar imzayı götürdüğü ASKF Yönetimi’nden kongre kararı alınmasını isteyen Zımba, ASKF Başkanı Yılmaz Kuzey’in “İmzalar sahte” iması ile şok olmuştu. Bu imanın ardından dün kamuoyuna seslenen Zımba; “O günden sonra kulüpleri tek tek gezerek farklı bir dilekçe ile imza topladım. Buna da bir sözleri olmaz sanırım” dedi.
‘Yönetim neden çekiniyor?’
ASKF’nin 10 yıldır sporla ilgisi olmayan kişilerce bugünkü duruma getirildiğini söyleyen Zımba, 30 kişilik yönetimden sadece üç yöneticinin işi götürmeye çalıştığını, bu sebeple de birbirlerine inancı kalmamış bir toplum yarattıklarını iddia etti. Zımba; “Olağan genel kurul 2015 yazında yapılması gerekiyor. Ancak neden o güne kadar bekliyoruz? Aradan geçecek bu süre zaman kaybıdır. Bir an önce yeni bir yönetimin işbaşına gelmesi gerekir” diye konuştu.
    ‘Kulüpleri kucaklayacağım’
Topladığı imzalı dilekçelerin dışındaki 80 kulübü daha ziyaret edeceğini söyleyen Zımba; “Başkan olurum veya olamam ama ASKF’ye bir çekidüzen verilmesi gerekli. Başkan seçildiğim takdirde önce taban birliklerini ele alacağım. Maçlarda uygulanan kararlar, ASKF’nin istediği doğrultuda değiştiriliyor. Bu da kulüpler arasında kin ve nefret oluşturuyor. Bir maçta galip takım, mağlup takımı sahanın ortasında öldüresiye dövüyor, ama her nedense bu maçla ilgili bir karar alınmıyor” ifadelerini kullandı.
‘Gözler Başkan Toçoğlu’nda’
Toplantının son bölümünde şehrin ileri gelenlerine de seslenen Yaşar Zımba, en kısa zamanda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile bir araya geleceğini belirtti. Zımba; “Geçen her dakika Sakarya futboluna zarar veriyor. Özellikle Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun tutumu çok önemli” şeklinde konuştu.

---

Yorum Gönder

0 Yorumlar