Geleneksel çocuk Oyunları


















GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KÜLTÜR VE SPOR ETKİNLİKLERİ
PROJESİ  MİLLİ MÜCADELENİN SONUÇ ALINDIĞI VE HÜRRİYETİN ANLAM KAZANDIĞI  MEDENİYET TARİHİNİN SİLİNMEZ AYAK  İZLERİNİ YAŞAYAN SAKARYA’DA…


m.ö VAR OLAN BU GÜZEL TOPRAKLAR 1071 7DE DAHA BİR BAŞKA ANLAM KAZANMIŞTIR. Ama İstiklal savaşında, yani 1921’de Millii mücadelinin kazanılmasında Sakarya önekmli rol oynamıştır.
25 mart 1921 yılında düşman sakaryaya girmişse de bu ilin kahraman evlatları 21 Haziranda dünyayı adeta dar etmiytir düşmaüna. Sakarya Zaferi hep okunmuş ve insanlık yaşadıkça da okunacaktır.Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu Türk tarihinin en önemli savaşlarından biridir.Sakarya Melhame-i Kübrası" yani kan gölü, kan deryası demiştir


Proje ile ilgili bir açıklama yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel CAN;  Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel çocuk Oyunları Projesi’nin yedincisi Marmara Bölgesi adına M.Ö başlayan bir tarihe ev sahipliği yapan, sayısız medeniyetlerin yaşandığı, bir o kadar coğrafi öneme sahip, Milli Mücadelenin olumlu sonuç alındığı zaferlerin kazanıldığı Sakarya’da22 Kasım Cumartesi günü saat 13:30’da Sakarya SerdivanMerkez Kapalı Spor Salonunda açık-kapalı alandagerçekleştirilesi planlanmaktadır.
Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliklerinin yapılacağı Sakarya, tarih ve kültür kadar aynı zamanda coğrafi ve spor alanın ve bunun gibi daha birçok alanda cazibe merkezi olup değişik medeniyetlerin yaşandığı bir ilimizdir.
Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri Projemiz; çocuk ve gençler için en etkili cazibe merkezlerinden biri olan “Oyun” olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı da amaçlamaktadır.

Çocukların genel olarak gelişimleri ile birlikte kişiliklerinin gelişmesinde, boş zamanlarını doğru bir şekilde geçirmesi ve aynı zamanda geçmiş tarihi ile barışarak kültürünü yaşayarak aynı zamanda gelecek nesillere aktarması bakımından oyunlar büyük öneme sahiptir.

Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesi ile kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır.

Bununla birlikte projemiz ile çocuklarımız başta kendini tanıyarak enerjisini doğru bir şekilde kanalize edebilecek, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın ve gençlerimizin tanışma ve kaynaşmaları sağlanmış olacak, dostluk ve birlik ruhu aşılanacaktır. Öte yandan Geleneksel çocuk oyunlarının kapsamlı bir araştırmasını yaparak gün yüzüne çıkmasını ile çocuklarımızı geçmişi ile barıştırmak, oyunla geçmişi bilerek bugüne ve gelecek nesillere de bu kültürü taşımalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ayrıca İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan ve çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje aynı zamanda modern dönemin çocuklarının içinde bulunduğu bunalıma karşı da bir çözüm oluşturmayı amaçlıyor.
Biz birlikte güçlüyüz. Biz gelenekten geleceğe diyerek bu defa milli mücadelenin başladığı bir yerden seslenmenin anlamlı olduğunu söyledi. Bu anlamda Devletimizin, Hükümetimizin, özellikle de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza,  gençlerimize verdiği önemi, desteği takdir etmek gerektiğini vurgulamak isterim.

Sakarya Valiliğine, SakaryaGençlik Hizmetleri ve Spor, Milli Eğitim ve İl Müdürlüklerine, desteğe teşekkür eden Yücel CAN, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu projenin çocuklarımızın, gençlerimizin geçmişi ile bağlantı kurmada önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti.  Gençlerin enerjilerini doğru alanlara kanalize ederek ülkenin dört bir yanındaki çocuklarla tanışma fırsatı da yakalayacaklarını belirten İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel CAN tüm Sakaryalıları, Sakarya’da yaşayanları 22 Kasım Cumartesi günü saat 13:30’te Sakarya Serdivan Merkez Spor Salonunda açık-kapalı alanda gerçekleştirilecek bu etkinliğe beklediklerini belirtti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar