Golfçüleri yağmur durdurdu


Golfçüleri yağmur durdurdu

Belek’teki Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda düzenlenen Turkish Airlines Open’ın ikinci günü şiddetli yağmur ve yıldırım tehlikesi nedeniyle tamamlanamadı. İkinci gün 14 çukur oynayabilen Ian Poulter toplamda -13 ile liderliğe yükselirken, Zimbabveli Brendon De Jonge -10 ile onu izledi.

ANTALYA
Avrupa Turu Final Serisi kapsamında Belek’teki Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda düzenlenen Turkish Airlines Open’ın ikinci raundu kötü hava şartları nedeniyle tamamlanamadı. Yağmur ihtimali nedeniyle saat 7.30’da başlatılan turnuvaya yıldırım tehlikesi nedeniyle saat 12.00’de ara verildi. Yağmurun etkisini kaybetmesiyle organizatörler önce oyunun saat 14.40’ta yeniden başlayacağını duyurdu. Ancak bu anonsun ardından hava yeniden kapanınca turnuvanın ikinci günü iptal edildi. Oyuncular Cumartesi sabahı saat 08.00’de sahaya çıkarak önce ikinci raundda kalan çukurları oynayacaklar. Golfçüler daha sonra turnuvanın üçüncü raundu için bir kez daha sahaya çıkacak.

KISA GÜNÜN YILDIZI POULTER
Sahaya çıkan 78 oyuncudan hiçbirinin 18 çukuru tamamlayamadığı ikinci günü İngiliz Ian Poulter ilk sırada tamamladı. İlk günü -8 ile lider Miguel Angel Jimenez’in bir vuruş gerisinde bitiren Poulter, istikrarlı oyununu ikinci raundda da sürdürdü. 2014 yılında turnuva şampiyonluğu bulunmayan tecrübeli golfçü, ilk iki çukurda yaptığı iki birdie ile liderliğe ortak oldu. Jimenez’in bogey ile bitirdiği dördüncü çukurda birdie yaparak liderliği ele geçiren Poulter, 10 ve 11.çukurları da birdie ile bitirerek liderliğini perçinledi. 12. çukurda aniden ortaya çıkan şiddetli rüzgâr nedeniyle üç patada hedefi bulan ve günün tek bogey’sini yapan İngiliz golfçü, 13’teki birdie’siyle bunu telafi etti.
Oynadığı 13 çukurda dört birdie ve bir bogey yapan Zimbabveli Brendon De Jonge. Poulter’ın üç vuruş gerisinde -10 ile ikinciliğe yükseldi. 16 çukur sonunda -6’ya ulaşarak günün en iyi skorunu elde eden Amerikalı Brooks Koepka ve Avustralyalı Wade Ormsby toplamda -9 ile üçüncülüğü paylaştı. İlk günkü kusursuz oyunundan çok uzakta gözüken ve oyuna ara verilmeden hemen önce üst üste iki bogey yapan Miguel Angel Jimenez ise toplamda -8 ile dördüncülüğe geriledi.
Antalya’ya turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak gelen dünya 3 numarası Sergio Garcia, ikinci raundda -2 oynamasına rağmen sıralamada 56. sırada kaldı. İkinci gün -3 oynayan geçen yılın şampiyonu Victor Dubuisson ise toplamda +2 ile 64. sırada bulunuyor.

GÜNÜN RAKAMLARI
9- Ian Poulter geçen yıl ve bu yıl Montgomerie Maxx Royal’de oynadığı toplam 59 çukurda sadece üç bogey yaptı. Ve bunların tümü sahanın en zor çukurlarından biri olan 12. çukurda gerçekleşti.
3- Hennie Otto, ilk iki raundda birinci, ikinci ve üçüncü çukurların tümünü birdie ile geçti.
30- Brooks Koepka altı birdie’ye imza attığı ilk dokuz çukuru 30 vuruşla geçti.    

Yorum Gönder

0 Yorumlar