En güçlü aday Zımba


Yaşar Zımba yeterli imzayı topladı
Sakarya ASKF Başkanlığına aday olan Yaşar Zımba, 105 imzanın yeterli olmasına rağmen 200’ün üzerinde topladığı imzaları bir-iki gün içinde Sakarya ASKF yönetimine müracaat edip, genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırmaya hazırlanıyor.
“Hiçbir şey eskisi gibi olamayacak”
Yasa gereği yeterli olan imzadan fazlasını topladığını söyleyen Yaşar Zımba, iki dönem başkanlık yaptığı ASKF’ye bir kez daha neden başkan olmak istediğini şöyle açıkladı. Seçimin yarın olacakmış gibi çalışan Zımba gazetemize yaptığı ziyarette, “Göreve geldiğimiz takdirde hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Taban birlikleriyle birlikte hareket ederek, Sakarya’da amatör sporu şaha kaldırmanın çalışmaları içerisinde olacağız. Hiç kimseyle kavga asla olamayacak. Adaletin olmadığı her yerde haksızlıklar olur. Adaletin olduğu yerde ise huzur olur. İşte Sakarya futbolunun son hali ortada… Kulüplerin savunucucu olacağız” dedi. Yaşar Zımba şöyle devam etti;
“Yapılmayanları yapacağız”
3 Oy gelecek diye hiçbir kulübe şirin gözükme derdi içinde olmayacağız. Her kulübe eşit davranıp, herkesi kucaklayacağız. Kulüplere asla yalan söylemeyeceğiz. Kulüpler haftalık programlarını haftanın ilk günü öğrenecekler. Lig maçına 1 veya 2 gün kala haftalık programların açıklandığı bir il Türkiye’nin hangi ilinde var. Haftalık değil, aylık programlar yapacağız. Bütün  kulüplerin, hakemlerin ve antrenör derneklerinin hepsinin birbirinden kopuk olduğunu biliyorum. Önce biz baştan bu birliği ve beraberliği sağlayacağız ve ondan sonra hep beraber el ele verip Sakarya’da bugüne kadar yapılmayanların hepsini yapacağız. Sakarya’da sporun nereden nereye geleceğini bütün spor kamuoyuna hissettireceğiz.”
Bütün ilçelerin adayıyım
“Amatör Bir Aşk sloganıyla yola çıktık. Gücümüzü kulüplerden, antrenörlerden ve bize inanan herkesten alıyoruz. Amatör sporu şaha kaldırmak, iyi sporcular yetiştirip Sakaryaspor’un alt yapısını güçlendirmek en büyük hedeflerimiz arasında. Bunun yanında takımlar arasındaki birlik, beraberlik bağını oluşturmak ve geliştirmek, dostluk ve kardeşlik köprülerini kurmak, kulüplerin ekonomik sıkıntılarını çözmek için her türlü çalışma içerisinde olacağız. Geyve ve Pamukova dışında her ilçede futbol oynadım. Yıllarca amatör kümede top oynadıktan sonra antrenörlükte yaptım. O nedenle ben sadece Akyazı’nın değil bütün ilçelerin adayıyım. Çünkü her ilçede benim hizmetim var.”
“Toçoğlu ilimiz için bir nimet”

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu ve Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan başta olmak üzere birçok İlçe belediye başkanları ile spor kulüplerinin desteğini aldığını, göreve gelmesi halinde el birliği ile çalışacaklarını ifade eden Yaşar Zımba, “ Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’nun amatör sporla ilgili yüklendiği yükü hafifletmek istiyorum. Başkan Toçoğlu, ilimiz için bir nimet. Bu şehre kazandırdıkları eserler için kendisine bir spor adamı olarak şükranlarımı sunuyorum. Oluşturacağım ekibimle birlikte bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza gönülden inanıyorum“ dedi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar