Serdivan Özgür Mü ?

                                            

                                Serdivanspor Özgür Mü ?  - 13 Kasım 2013 

    2 Yıllık bir aranın ardından tekrar Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Serdivanspor’u bu sezon ilk kez Afyon İscehisar karşısında izleme fırsatı buldum .
Ligde 7nci haftaya 1 puanla giren Afyon Temcilcisi karşısında , Serdivanspor’un kendi saha ve seyircisi önünde farka koşmasını bekliyordum.  Ancak yanıldığımı maç sonunda anladım.
    Zeki bir başkan olan İbrahim Şamlı önderliğinde , Sapak grubunun lideri Reşat Salpat antrenörlüğünde BAL 9ncu grupta şu ana kadar İlimizin en başarılı olan Serdivanspor, İscehisar’ı hafife almanın bedelini ,  maç sonunda 1 puana razı olarak ödedi.
    Evet Serdivan Hüseyin Ersin Stadında ambülansından, itfaiyesine , seyircisinden , köftecisine herkes yerini almıştı.  Ancak bu maçta yer alan Serdivanspor’lu futbolcuların bedenleri sahada, akılları ise sanki başka yerlerde geziyordu.
    Bizde Serdivanspor’un gol arayacağı AVM yönündeki kale arakasındaki yerimizi aldık. Hava futbol oynamaya müsait demiştim ya, şaşılacak şey; gökte ay var. Tepemizde martılar uçuyor,  AVM önünde ise çocukların uçurtma şenliği gözümüze çarptı. Bende meslektaşlarıma dönüp, “ Serdivanspor bu maç alır , uçar gider” dedim.
    Derken Trabzonlu hakem başlama düdüğünü çaldı. Dakikalar 38’i gösterirken Serdivanspor Samet Deşiş ile , yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı.  Evet Serdivanspor’un  rakip kaleye şut çekmesi için, tam 38 dakika bekledik.
İlk yarıda kontrollü oynayan Serdivanspor, ikinci yarıya hızlı başladı. 
    Kaptan Özgür’ün , korneri direkte patlarken, “gol geliyorum “ diyordu. Nitekim bir dakika sonra sahanın en kötüsü Samet Deşiş , 2 metreden topu kaleciye nişanladı. Dönen topu iyi takip eden usta ayak Özgür , takımını 1-0 öne geçirdi.
58nci dakikada golü bulan Serdivanspor’da , bu gol sonrasında futbolcular sanki maç bitmiş havasında sahada gezinmeye başladılar. 
    Afyon temsilcisi İscehisar ise , ince ince Serdivanspor kalesini yoklamaya başladı. 83ncü dakikada Ahmet’in  şutu direkte patladı., “Eyvah ! kalemizde gol göreceğiz “demeye kalmadan , 84ncü dakikada konuk ekibin defans oyuncusu Semih sol çaprazdan bir vurdu , pir vurdu. Topu ağlarımızda gördük. O’ndan sonrası ise malum. Serdivanspor hucüm üstüne hucüm. Demezler mi adama, kardeşim şimdiye kadar neredeydiniz
    Serdivanspor’da Samet Deşiş , son dakikada attığı golün “ofsayt” gereçkesiyle iptal eden hakemlere , itiraz edince kırmızı kartı yedi. Maçı birlikte seyrettim Saygı Değer BüyüğümSezgin Ergin’in maç başından beri futbolunu eleştirdiği Samet Deşiş’in kırmızı kart görmesine  şaşırmadım. Reşat Salpat’ın yapamadığını , Trabzon’lu hakem yaptı. Deşiş’i maçın son dakikasında da , olsa dışarı aldı. Girdiği yüzde yüzlük golleri kaçıran Samet Deşiş, İscehisar karşısındaki performansı ile bize saç baş yoldurttu. Rakip takımda golü atan Semih’in dışında, Kamerun’lu futbolcusu Samuel,  performansları ile takımlarının aldıkları bir puanda başrol oynadılar.
    Maç sonunda  , Serdivanspor’da uzun yıllar kaptanlık yapan Serdar Uysal aklıma geldi.  Şuan Serdar’ın yerini alarak dümene geçen Kaptan Özgür , yine takımını sırtlamaya çalışıyor. Serdivanspor’un pozisyonlarına bakıyorum . Hep Özgür var. Özgür varsa sorun yok ama nereye kadar.  Rakibi hafife alan Sarı-Siyahlıları, bu kez kaptan da kurtaramadı.
    Sonuçta Serdivanspor , ne kendisi uçtu, ne de bizi uçurdu. Gökyüzünde ay olmasına rağmen gece değildi. Futbolcular sahada futbol oynamıyor. Sanki arka bahçede uçurtma uçuyordu.  Rakip takım , bizi uyuttu. Golü çaktı, bir puanı aldı gitti. Bense maç bitiminde, martıların süzülerek tepemizden geçtiğini düşünüyordum. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar