Gruplarda Neden Yokuz


                                Gruplarda Neden Yokuz - 15 Nisan 2003

        İlimizde şöyle Süper Lig , böyle heyecan yok diye avunup duruyoruz. Ama il dışına geldiği zaman bir tane bile 3ncü Lige takım çıkartamıyoruz. Grup maçlarının elemeli olması masa başı oyunları şikeleri ortadan kaldırdı. Hakemlerinde klasmanda düdük çalması ve müsabakanın başlamasına yarım saat kala belli olması nedeniyle hiçbir takım yenilgiler için mazeret aramasın.
    Bu sezon 3ncü Lige terfi grup maçlarına As Akyazıspor şampiyon olarak, Serdivanspor ikinci olarak, Pamukovaspor ise üçüncü olarak katıldı.  Demirspor ve Erenlerspor ise genç bir ekiple adlarını , grup müsabakalarına yazdırması bile bende büyük bir başarıdır. Her iki ekibimizde , grup maçlarında en güçlü takımlarla eşleşmenin kurbanı oldu.
    Gelelim diğer iki takımımıza. Önce Pamukovaspor’u ele alalım. Mavi-Beyazlıları ilk izlediğimde , isim olarak Sakarya’da bir numara olur demiştim. Ancak yanlış yönetim ve taktikler arından , futbolcuların idmansız oluşu , grup maçlarını olumsuz etkiledi. İdman yapmayan ve yanlış yönetilen , bu takımın final oynaması bile başarıdır. Kütahya ve Düzce takımlarından Pamukovaspor ne kadar futbol kalitesi ve maddi açıdan üstünse, İstanbul Şampiyonu Küçükpazar’da bir o kadar Pamukovaspor’dan üstündü. 
    Ancak Küçükpazar maçını izleyen herkes “Pamukovaspor’un 1-0 öndeyken maçı 2-1 kaybetmesine bir anlam veremedi” Mavi-Beyazlı takımın Antrenörü Özcan Sevinç’in erken buldukları gol sonrası takımı geriye çekmesi, yapılan oyuncu değişikliğinin yanlış ve zamansız olması bana göre hataydı. 
    Ligde 18 maçta oynayan kaleci Cengiz’in grup maçlarının üçünde de yedek kulübesinde oturması, ardından Küçükpazar karşısında ikinci yarıda oyuna alınması ise Sevinç’in hatasını ikiye katladı. Pamukovaspor’daki teknik eksikliğini yanı sıra, idarede de büyük bir sıkıntı gözüme çarptı. Koskoca Pamukovaspor futbolcusuna milyarlar verdi. Futbolcusu da gitti, Küçükpazar takımının yedek kulübesinden su, buz gibi soğutucu malzeme istedi. Bu manzarayı görünce ben bile utandım. Teknik heyet , yöneticiler ile futbolcular arasındaki uçurum ise bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.
    Süper Ligde şampiyon olup, Valilik Kupasını alarak, Ankara’ya giden As Akyazıspor’a ne demeli. Sarı-siyahlılar ilk maçta Bartın ili dışına çıkamayan Kemezspor karşısında rakiplerine top göstermediler. 90 dakikada tek kale maç oynadılar. Ve rakip sadece orta sahayı iki kez geçti. Kaleci Sinan’ın kucağına bir top geldi. Çömez Kemez’i 3-0’lık net bir skorla geçtiler.
    İkinci müsabakada ise As Akyazıspor, İzmit Harb-işspor karşısında bu kez 120 dakika tek kale maç oynadılar. Ancak Sakarya şampiyonunda büyük bir golcü eksikliği ortaya çıktı. Rakibine gol atamayan Sarı-Siyahlılar ,  üstün oynadıkları maçta penaltılarla elenmenin büyük üzüntüsünü yaşadılar.
    Sonuç olarak ben derim ki, ilimiz takımlarının rakipleri, Bartın, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kütahya ilimin takımları değil, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir ilinin takımlarıdır. Futbol potansiyelinin yanı sıra , maddi açıdan da ilimiz önde bulunmaktadır. 
    Ben hiçbir zaman rakiplerimizi küçümsemiyorum. Yönetim ve antrenör farkının yanı sıra , futbolcuların idman ve malzeme eksikliği gruplarda yedek kulübesi sıkıntısı da çok çabuk göze batıyor. Sonra da “Yıllarca ilimizden 3ncü lige takım yükselemiyor diye “ duruyoruz. Bizim takımlarımız ilde sidik yarışı yaparken, il dışına gezelim görelim, havamızı atalım mantığı ile yola çıkıyorlar.     Gruplara  gidecek takımlarımızda , profesyonelliği gerçekten isteyecek, maddi sıkıntısı olmayan bir yönetim, idman yapmasını seven futbolcular , taktik açısından elinde sihirli değneği eksik olmayan bir antrenör olması gerekir.
       Bugün Balıkesir’e gidecek olan Serdivanspor, 3ncü Lig terfi maçlarına katılacak son temsilcimiz. Sarı-Siyahlılara Balıkesir’de can-ı gönülden başarılar diliyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar