Beğenmedim

                                              Beğenmedim  - 25 Eylül 2013
    Bölgesel Amatör Lig 9ncu grupta 2013-14 Futbol sezonu geçtiğimiz hafta sonu başladı. BAL’da ilimizi Adapazarıspor 4ncü , Serdivanspor 2nci ve Karasuspor ise tarihinde ilk kez temsil ediyor.
    Serdivanspor-Karasuspor ilk hafta Serdivan’da buluşurken, Adapazarıspor iseArnavutköy Bld.spor deplasmanındaydı. Değerli büyüklerim Ömer Sarıca ve Suat Beyenal ile birlikte , Adapazarıspor’un yeni sezonda oynayacağı ilk maçın heyecanına ortak “olalım” dedik. Arnavutköy Belediye deplasmanına gittik.
    Arnavutköy Belediye Gençlikspor-Adapazarıspor müsabakası Hasan Doğanstadında oynandı. İlimiz sahalarından bir hayli küçük olan bu sahadaAdapazarıspor’un , başarılı olacağını umut ediyorduk.  Ama sonuç hüsran oldu. Neden Bursa Bölgesi hakemleri yüzünden.  Kusura bakmayın ama , bizde 80 dakikada 3 kez gol pozisyonuna girdik. Rakip, defansın arkasına atılan toplarla kalemizi yokladı. İlk yarıda yüzde yüzlük bir gol kaçırdı.
    Antrenörümüz Blerim Mula , sahada gezinen Mustafa Kocabey’e (Papen) 58 dakika sabretti. Beğenmediğimiz Hikmet Sevim’in kadrosunda yedek olan sporcular , kurtarıcı olarak sahaya girdi. Dakikalar 80’e gelirken, Suat Beyenal abimiz ile birlikte kale arkasında konuşuyoruz. Golü atan kazanır diyor. Bende “aynen abi “diyorum.
Ardından Arnavutköy’den Fatih , ikinci sarıdan kırmızı kart görüyor. Bende ; “İşte tamam , bu maçı alarız “ derken, Bursa’lı hakem Burak Şahin , Sezai Demircan’a kırmızı kart gösteriyor. Neden? Arnavutköy Bld.spor’lu Aytaç’ın yan hakem Onur Tanrıverdi’ye ; “ Hocam duymuyormusun bana küfretti “ diye ikaz etmesi sonucu.  Hızını alamayan Burak Şahin , itirazlarda bulunan Antrenörümüz Blerim Mula ve Fatih Buruşoğlu’nu saha dışına yoluyor. Sezai Demircan’a  ;”Yıllarca profesyonel oynadın , niye böylesine basit bir şekilde atıldın “diyemiyorum.  Belki O da , hakemin rakip oyuncuyu dinleyeceğini zannetmiyordur.
Maçın son anlarında ise Hakem, Adapazarıspor’lu sporcunun eline çarpan topu, yine Arnavutköy Bld.spor’luların ; “ Hocam görmüyormusun penaltı “demesi üzerine , penaltı noktasını gösteriyor. Sonuçta Adapazarıspor , şok bir yenilgiyle  lige başladı.
    Son 3 yılda BAL’da sezona iyi başlayan ancak, sonunu getiremeyen, Mavi-Beyazlılar, ilk sınavında benden geçer not alamadılar. Peki   Adapazarıspor’da değişen neydi. Adapazarıspor yeni sezona , yep yeni bir yönetim ve teknik heyet ile girdi.
    Mavi-Beyazlılar, Adapazarı Belediyesi ağırlıklı Necdet Tömekçe Başkanlığında , 3 yılda BAL’da şampiyon olamaması üzerine , Halit Evin ve İsmail Gürsesdestekli , Cihan Yıldıran yönetimi geldi.
    Spor kamuoyunun “buz adam” dediği Antrenör Hikmet Sevim gitti. YerineBlerim Mula geldi. Sevim’li kadro ; her sezon  ite kaka tek gol atar Ligi 3ncü bitirdi. Ama Blerim Mula’lı kadro ise bana göre ; bize ,”1-0 olsun , bizim olsunu” aratacak gibi gözüktü.
    “İlk maç bu eleştiriler için , henüz erken konuşuyorsunuz “ dediğinizi duyar gibiyim. Ama atı alan Üsküdar’ı geçer. Görünen köy , klavuz istemez. “ ata sözleri bende buradan sizlere hatırlatayım.
    Adapazarıspor BAL’da 4ncü sezonu. Arnavutköy Belediye ise  ilk kez BAL’da mücadele ediyor.  Ev sahibi olmasının avantajını bir kenara koyarsak. Hakemlerin tesir altında kalacağını  hiçe sayarsak, Adapazarıspor bana göre yine sahada olumlu işler yapmadı.
    Kısacası ; umarım Sevim’li Belediye yönetimini aramayız. Ben Adapazarıspor’u beğenmedim. Bu bir iş kazası olurda , çabuk telafi ederler. Yoksa bana göre (Arnavutköy Belediye karşısında oynanan futbolla ), son 3 yıldır BAL’da kalmayı başaran Adapazarıspor , şampiyonluk yerine, ligden düşmemeye oynar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar