Kırkpınar’dan Akyazı’ya teşekkür

 
Kırkpınar’dan Akyazı’ya teşekkür

Kırkpınarspor yönetim kurulu As Akyazıspor maçı sonrasında açıklama yaptı. İşte Yönetim kurulunun açıklaması. " Amatör Futbol Profesyonel Sevgi " sloganıyla başladığımız 2015-2016 sezonun ikinci haftasında dün As Akyazıspor'la deplasmanda karşılaştık. As Akyazıspor Camiası'nın maçtan önce ve sonra göstermiş olduğu hatırşinas ev sahipliği, en az 90+ 4'de Şenol' un ayağından gelen golle sahadan galip ayrılmamız kadar bizleri mutlu etmiştir. 
Futbolcusundan, yöneticisine, hocasından, taraftarına kadar böylesi bir misafirperverlikle ağırlanmak ve aynı şekilde uğurlanmak, sonuç her ne olursa olsun kazananın dostluk olduğunu gösteren güzel bir hatıra olarak takvim yaprakları arasındaki yerini almış bulunmaktadır. Kırkpınarspor olarak, dün tribünleri hınca hınç dolduran sporsever Akyazı halkına " Sporun değerleri tüketen değil; yeni değerler üreten bir sosyal olgu olduğu " yönündeki inancımıza eşlik ettiklerini samimi bir şekilde gösterdikleri için, canı gönülden teşekkür etmek isteriz.  Ülkemizde yeni bir spor kültürünün inşa edilmesine duyulan ihtiyacı karşılamada As Akyazıspor klübü gibi camiaların ve Akyazı halkı gibi gerçek spor sever insanların varlığı aynı yolda omuz omuza yürüdüğümüzü düşündürmek anlamında bizleri umutlandırmaktadır. Böylesi bir yürüyüş Türk futbolunu tekrar küllerinden doğurmak idealine ne kadar hizmet eder onu bilemeyiz belki ama şunu çok iyi biliyoruz ki; topluma değerleri olan iyi insanlar kazandırmada büyük katkı sağlayacaktır.Çünkü maç 90 dakika; hayat, ömür boyu süren bir mücadeledir. Yazımızı Albert Camus'un bir sözüyle bitirelim:
" Hayata ve ahlaka dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi. "  Bu oyuna katacağımız insani değerin hiç beklemediğimiz köşelerden iyilikler, güzellikler getirmesi dileklerimizle.

Yorum Gönder

0 Yorumlar