27.Olgunlar Futbol Turnuvası Prensip Kararları

Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenecek olan 27nci Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasının kayıt işlemleri, 15 Mayıs Cuma günü mesai saati bitiminde tamamlanacaktır. Turnuvanın 20 Mayıs Çarşamba günü başlatılması kararlaştırılmış olup, diğer detaylı bilgilerin yer aldığı prensip kararları ekte sunulmuştur. 

27.SAKARYA OLGUNLAR FUTBOL TURNUVASI
PRENSİP KARARLARI

Madde 1-27. Olgunlar Futbol Turnuvası, Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenmiştir. Madde 2- 27. Olgunlar Futbol Turnuvası kurulları şöyle oluşmuştur.
Onur Kurulu  Hüseyin Avni COŞ (Sakarya Valisi), Zeki Toçoğlu (Büyükşehir Bel. Bşk.), Süleyman Dişli (Adapazarı Bel. Bşk.),  Osman BABADAĞI (Emniyet Md.), 
Mevlüt KUNTOĞLU (Milli Eğ.Md.), Dr. Bilge Kağan KAYA (Sağlık Md.),
Salih Koşu (Gnç.Hizmetleri ve Spor İl Md.), Ferruh Sezgin (TFF Bölge Md.),
Yılmaz KUZEY (AKSF Bşk.), Ali Arslan (Futbol İl Tem.), Selahattin AYDIN (S.S. Kulüp Bşk.), Sezai Matur (Gaz. Cem. Bşk.), Zeki Aydıntepe (TSYD Sak. İl Tem.),  Muzaffer Elmas (Sak. Ünv. Rek.), Av. Zafer KAZAN (Baro Bşk.), Mahmut Kösemusul (S.Tic.San.O.Yön.K.Bşk.),  Halil İbrahim Balcı (Fırın Fed. Gen. Bşk.),
Yunus Bekircan (SEDAŞ Gn. Md.), Hikmet ÖZTÜRK (TÜVASAŞ Gn. Md.V.)
TertipKomitesi : Mithat Şahin (Tansu Mes.ve Teknik Anadolu Lisesi Md.) Tertip Kurulu Başkanı , Serhat Sütlü Genel Koordinatör.  Feridun Özdemir (İşadamı) Tic. Mes. Lisesi Kulüp Başkanı. Ali Fikri Aşık (Gazeteci-ASGD Başkanı) Basın sözcüsü
, Adnan Akıncı (Tic. Mes. Lis. Okul-Aile Bir. Bşk.) İdari İşler Sorumlusu , Nurettin Elmacı (Tic. Mes. Lisesi Beden Eğ. Öğrt.) Tesis Sorumlusu , Sevda Erus (Sosyal İşl. ve Çevre Sor.) , Yusuf Koç (İşadamı) üye , Aşkın Kılıç (işadamı) üye 
 Prensip kararları Madde 3-Turnuva herhangi bir olumsuzluk olmaması halinde, 20 Mayıs 2015 tarihinde başlayacaktır.
Madde 4-Turnuva genç olgunlar, olgunlar ve tecrübeli olgunlar olmak üzere 3 kategoride oynanacaktır. Takımlar genç olgunlarda 12 kişilik, olgunlar ve tecrübeli olgunlarda 14 kişilik kadrolarını komiteye turnuva öncesi ibraz edeceklerdir. Kadrolarını tamamlayamayan takımlar müsabakalar başladıktan sonra kesinlikle kadro listelerine sporcu ekleyemezler.
Madde 5- Turnuvaya katılacak takımlar Halk Bankası Adapazarı Şubesine ( Şube Kodu: 0558 Hesap No: 16000251 İban No: TR48 0001 2009 5850 0016 0002 51 ) nolu hesaba 1.750.TL (Binyediyüzellilira) katılım bedelini takım adına yatırıp, dekont ile birlikte Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi Spor Kulübü Başkanlığı irtibat bürosuna teslim edeceklerdir. İrtibat Tel: 0506 293 30 42
Madde 6-Genç olgunlar kategorisinde 34-41, olgunlar kategorisinde 42-48, tecrübeli olgunlarda 49 ve üstü yaştaki sporcular oynayabileceklerdir. Genç olgunlar kategorisinde 1981-1974,  olgunlar kategorisinde 1973 -1967, tecrübeli olgunlarda 1965 ve üstü doğumlu olanlar oynayabileceklerdir.
Madde 7- Genç Olgunlar kategorisine yaşı tutan sporcular olgunlar ve tecrübeli olgunlarda kategorisinde oynayamazlar. Olgunlar kategorisine yaşı tutanlar tecrübeli olgunlar kategorisinde oynayamazlar. Bir üst kategoriye yaşı tutanlar ise isterlerse alt kategorilerde oynayabilirler.
Madde 8- 2014-2015 futbol sezonunda yurtiçi ve yurtdışı amatör ve profesyonel liglerde lisansları vize edilmiş olan sporcular, faal futbolcu olarak değerlendirilecektir. Bu bağlamda takımlar, kadrolarında en fazla 1 adet faal futbolcu bulundurabilirler. Faal futbolcu oynatacak olan takımlar, katılım bedeli dışında banka hesabına 1 500 TL (Binbeşyüzlira) eğitime katkı payı yatıracaklar ve dekontu komiteye teslim edeceklerdir. Takımlar ara transfer de kadrolarına ikinci bir faal futbolcuyu transfer edemezler, kadrolarında bulunan Faal futbolcuyu çıkartarak yerine yeni bir faal futbolcuyu transfer edebilirler Bunun bedeli de eğitime katkı payı şeklinde 1.200 TL (Binikiyüzlira) dir. Takımlarda birden fazla faal futbolcu tespit edildiği anda, turnuvadan  takım ihraç edilir. Faal futbolcu katılım bedelini müsabakasından önce yatırmayan takımlar  alacağı faal futbolcuyu  turnuvada oynatamazlar.
Madde 9-Takımlar kadrolarında12 sporcu, 1 antrenör, 1 idareci, 1 masör bulundurabileceklerdir. Müsabaka esnasında yedek kulübesinde sporcu haricinde 3 kişi bulunacak. Varsa diğerleri hakem tarafından dışarı çıkarılacaktır. Kulübede olanların kart takma zorunluluğu olacak. Hakem kontrol edecektir. Çocuklar yedek kulübesinde oturamazlar. Müsabaka esnasında yedek kulübesinde sadece antrenör kendisine ait olan sınırlar içinde ayakta takımına taktik verebilecek,  diğer sporcu ve idareciler kesinlikle oturacaklardır. Aksi takdirde hakem gerekli uyarıdan sonra kart cezası verecektir.
Madde 10- Genç olgunlar kategorisinde takımlar oyun esnasında sahada 1 kaleci, 5 oyuncu toplam 6 sporcu, olgunlar ve tecrübeli olgunlarda kategorisinde  ise takımlar sahada 1 kaleci, 6 oyuncu toplam 7 sporcuyla mücadele edeceklerdir. Süper kupa oynanacak müsabakada saha içinde genç olgunlar 6, olgunlar ise 7 kişiyle mücadele edeceklerdir.
Madde-11 Müsabaka esnasında sporcu değişikliği sınırsızdır. Hakemin kontrolünde sporcu sahayı terk etmeden, diğer oyuncu oyun alanına giremez. Aksi takdirde kartla cezalandırılır.
Madde 12- Takımlar müsabakalarından maksimum 30 dakika önce esame listelerini 2 nüsha hazırlayıp, saha komiserine lisanslarıyla teslim edecekledir. Saha komiseri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra her iki takımın sorumlusunu çağırıp, esameleri ibraz edecek takım sorumluları kadrolara itirazım var veya yok diye karşılıklı esameleri imzalayacaklar ve lisansları geriye teslim edilecektir. Esame listeleri okunaklı olarak düzgün bir şekilde yazılacaktır. Lisanları 30 dakika önceden teslim etmeyen takımlar, disiplin kuruluna sevk edileceklerdir.
Madde 13- Müsabaka öncesinde esame listesinde adı geçen, fakat sahada farklı bir kimlikle oynadığına kanaat getirilen sporcu veya sporculara veya müsabakayla ilgili
bir kural hatasına takım sorumluları müsabakadan hemen sonra veya günün son müsabakasının bitim saatine kadar 150 TL (Yüzellilira) itiraz bedelini komite görevlisine makbuz karşılığında ödeyerek itirazda bulunabilir. Bu süreçten sonra yapılacak itirazlar kayda alınmaz. İtiraz haklı çıkarsa bu ücret takım sorumlusuna iade olunur.
Madde 14-Müsabakalar elektrik kesintisi, doğal afet, kavga vb. nedenlerle başlamaz veya yarıda kalır ise, tertip kurulu en kısa sürede nihai kararı alıp, takımlara tebliğ edecektir.
MADDE:15-Olgunlar futbol turnuvasına Sağlık sorunu olan hiçbir futbolcu katılamaz, katılması halinde ise yaşanacak herhangi bir sağlık sorunundan Turnuva Tertip komitesi kesinlikle sorumlu olmayacaktır. Müsabakalar esnasında olabilecek sakatlık, kaza, vefat ve benzeri durumlarda tertip komitesi sorumluluk altında olmayacaktır.
Madde 16-Müsabakalar esnasında oluşabilecek sakatlıklar ve yaralanmalarda tertip komitesi tarafından turnuva süresince görevlendirilecek olan donanımlı bir sağlık görevlisi, ilk müdahalede bulunacaktır. Sağlık görevlisini aşan vakalarda ise 112 Acil aranarak ambulans çağırılacak ve kulüp sporcusunu il içindeki istediği hastaneye sevk ettirebilecektir. Komite hastaneyle ilgili bölümden sorumlu olmayacak, sorumluluk kulübe ait olacaktır.
Madde 17-Hakemler müsabakaları tam saatinde başlatacaklardır. Uzak mesafeden gelen takımlar göz önüne alınarak, hakem başlama vuruşu için en fazla 15 dakika bekler ve daha sonra hazır olan takımın lehine 3-0 hükmen galibiyetle tescil eder. Müsabakalara trafik kazası, doğal afet, terör vb. nedenlerle gelemeyen takımlar ilgili makamlardan aldıkları konuyla ilgili resmi rapor tutanaklarının aslını komiteye ibraz etmeleri halinde, komite konuyu değerlendirip gerekirse müsabakayı müsait olan bir gün ve saatte oynatabilir.
 Madde 18- Sahaya çıkacak olan takımın müsabakasına başlayabilmesi için en az 4 oyuncusunun sahada hazır olması mecburiyeti vardır. Kırmızı kartlar sonucunda takımlardan birinin sporcu sayısı 3’e düşerse hakem müsabakayı karşı takımın lehine 3-0 hükmen galip ilan eder.
Madde-19- Müsabaka esnasında hakemin 1. göstereceği sarı kart ihtar,   2. sarı kart ihraç anlamına gelecektir. İhraç edilen sporcu yedek kulübesinde oturamaz. Sahayı terk eder. Eksik kalan takım 5 dakika sonra kulenin uyarısı ve hakemin izniyle yedek oyuncusunu atılan oyuncunun yerine oyuna sokabilir.
Madde-20-Müsabakalar 25’er dakikadan 2 devre halinde oynanacaktır. Devre arasında dinlenme süresi 5 dakikadır.
Madde 21- Yaş sınırlamasına ve faal futbolcu kapsamına uymayan sahte evrak ile oynadığı tespit edilen hem sporcu ve takımı hakkında tertip komitesi inceleme yapar ve karar verir. Sahte futbolcunun oynatıldığı maç veya maçların tespiti halinde, rakiplerine 3’er puan verilir ve 3’er gol averajı verilir. O takımdan yenilen gol varsa averajdan çıkarılır. Bir alt grupta tespit edilemeyip oynayan sahte  oyuncu bir üst kategoride tespit edilirse, bulunduğu grup baz alınır  ve oynadığı ve oynayacağı tüm rakiplerine 3 puan ve 3 gol averajı verilir. Rakiplerine varsa attığı goller averajdan çıkarılır ve takımıyla birlikte ihraç edilir.
Madde 22- Grup maçlarının ardından final gruplarına yükselen takımlar, kadrolarına ara transfer adı altında en fazla 3 sporcu takviye edebilirler. Böylece takım kadroları 15’e çıkabilecektir. Ara transfer bir üst turda müsabakalar başlamadan önce ve 1 kez yapılacaktır. Ara transfer sadece grup müsabakalarında elenen veya turnuvada lisansı çıkmamış sporculardan yapılabilir. Ara transfer bedeli 750TL(Yediyüzellilira)’dir. Müsabakalar başlamadan, bedel bankaya yatırılıp, dekont komiteye teslim edilecektir. Ara transfer bedelini Müsabaka öncesinde yatırmayanlar alacağı sporcuyu turnuvada oynatamazlar.
Madde 23-Geri pas halinde kaleci topu eline alamaz. Bu bir kural ihlalidir. Aldığı takdirde rakip ceza sahası çizgisinden bir serbest vuruş kazanır.
Madde 24-Kaleci oyun esnasında topu eline aldığından itibaren, 6 saniyede oyuna sokmak zorundadır. Süreyi geçirirse rakip ceza sahası çizgisinden bir serbest vuruş kazanır.
Madde 25-Kaleci ayakla degaj yapamaz. Bu bir kural ihlalidir. Yaptığı taktirde rakip bir korner kazanır.
Madde 26-Müsabakaları bir gözlemci sürekli izleyecek, maç raporlarını tutacak, nahoş hadiselerde raporunu disiplin kuruluna sunacaktır.
Madde 27-Serbest vuruşlarda hakem baraj mesafesini kesinlikle 6 metreye çekecektir.
Madde 28-Turnuvayı sabote etmek isteyen, gerginlik yaratan, tahrik eden, aşırı sertlik ve kışkırtıcı tavırlar sergileyen Fair-Play’dan uzak sporcu ve idareciler, gözlemci raporlarıyla disiplin kuruluna sevk edilip, gerekli cezalar süratle verilecektir.
Madde 29-Sporcu idareci ve seyircilerden Fair-Play’e aykırı davranışlarda bulunup kavgaya karışanlar tertip komitesi-görevli ve hakemlere ve sporculara yakışıksız sözler sarf edip fiili davranışlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulup komite güvenlik sorumlusu ve ekibi nezdinde adli mercilere sevk edileceklerdir.
Madde 30-Eleme müsabakalarında ve finalde normal süre berabere biterse 5’er seri penaltı atışı yaptırılacaktır. Eşitlik bozulmazsa 1’e 1 penaltı atışıyla sonuç alınana kadar devam edilecektir.
Madde 31-Müsabakalar saat 20.00’de başlayacaktır ve günde 4 maç yapılacaktır. Gerektiğinde Cumartesi ve Pazar günü 5 maç oynanacaktır.  Cumartesi ve Pazar günü oynanması halinde maçlar 19.30’da oynanacaktır.  Ramazan ayında ise müsabakalar, 23.00’te başlayacak. Her gece maksimum 3 maç oynanacaktır.
Madde 32- Fikstür çekimi sonucu bazı takımlar, özellikle ilk tur müsabakalarında matematiksel olarak üst üste aynı saatlerde maç yapmaları mümkün olacak. Bu konularda komitede kasıt aranmayacak ve itirazlar dikkate alınmayacaktır
Madde 33-Sporcular müsabakalara nizami maç kıyafetleriyle çıkacaklardır. (forma-şort-tozluk-halı saha ayakkabısı) Tekmelik takmak zorunludur. Krampon ve benzeri ayakkabı giymek kesinlikle yasaktır.
Madde 34-Turnuvada matematiksel olarak şansı kalmayan takımların müsabakaya çıkmamaları halinde takımlar bir sonraki sene aynı kulüp ismi ile turnuvaya katılamazlar.
Madde 35-Turnuva süresince soyunma odaları ile otoparkta meydana gelebilecek olan hırsızlık olaylarından komite sorumlu olmayacaktır.
Madde 36-Müsabakalar esnasında ve turnuva süresince otopark-soyunma odaları –tribünlerin etrafında fair-playe aykırı hareketlerde bulunan sporcu ve idareciler onur kurulu-tertip komitesi –hakem veya disiplin kurulu üyelerinden biri tarafından tespit edilirse tutulacak rapor doğrultusunda fiili işleyenlere disiplin kurulu gerekli cezaları süratle verecektir.
Madde 37-Fikstür oluşturulurken son 5 yıldır istikrarlı olarak turnuvaya aynı takım adıyla katılıp Fair-Play ve teknik anlamda başarılı olan takımlar seri başı olarak torbaya gireceklerdir.
Madde 38- Takımlar Türkiye’de yaşayıp, oturma veya çalışma müsaadesi olan yabancı uyruklu sporcuları turnuva şartlarına uygun olmaları kaydıyla pasaportlarını komiteye ibraz etmeleri halinde kadrolarında yer verebilirler.
Madde  39-  1-Mayıs Perşembe gününden itibaren turnuva kayıtları Ticaret Meslek Lisesi içindeki olgunlar bürosunda başlayacaktır. Öncelikle takım sorumluları dolduracakları evrakları alıp, 7 gün içinde tamamlayıp banka dekontlarıyla birlikte büroya teslim edeceklerdir. 15 Mayıs Cuma günü mesai bitiminde kayıtlar sona erecektir.
Madde 40-Turnuvaya iştirak eden taktımlar takım sponsorunun veya başkanının takımla ilgili akitlerini yerine getirememesi veyahut kendi isteği doğrultusunda sponsorluk ve takım isim hakkını geri çekmesi durumunda ilgili takım sporcuları ve antrenörleri komiteye çoğunluğu teşkil eden imzalarıyla başvurarak başka bir isimle turnuva da müsabakalarına devam etmek istediklerini beyan etmeleri durumunda       (Turnuvada yer alan veya elenen herhangi bir takımın adını almamak kaydıyla) komite isim değişikliğine izin verecektir. 
Madde 41-Takımlar katılım bedeli Faal futbolcu bedeli-Ara transfer bedellerini ilgili bankaya ayrı ayrı  dekontlar  karşılığında yatıracaklardır. Dekontlara mutlaka takım ismi, kategorisi(Genç olgun, olgun ve tecrübeli olgun şeklinde ) yazdırmak durumundadırlar. İlgili Banka ya sistem arızası veya benzer nedenlerden ötürü bedellerini  yatıramayan takımlar aynı süre içerisinde Tansu Çiller Tic.Mes.Lis. Müdürü Mithat Şahin’e makbuz karşılığında teslim edebileceklerdir. Katılım bedellerini zamanında yatırmayan takımlar Turnuva fikstürü ne dâhil edilmez.
Madde 42- 2013 yılı 25’nci  ve 2014 yılı 26’nci Olgunlar turnuvasında Sporcuların ve idarecilerin tamamlanmamış disiplin cezaları varsa bunlar  2015 yılı 27’ıncı Olgunlar turnuvasına aynı şekilde intikal edecektir.
Madde 43-  2015 yılı 27. Sakarya Olgunlar Futbol Turnuvasının 43 maddeden oluşan prensip kararları,  takım sorumlusu, idareci, antrenör, takım kaptanı ve sporcular tüm kararları okuyarak taahhütnameyi imzalayacaklardır. Taahhütname komiteye teslim edilecektir.
 26. Olgunlar Turnuvası’na katılacak olan tüm takımlara ve sporcularına başarılar dileriz….
                                                                                            
Tertip Komitesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar