Yüzmede iyi başladık



Yüzmede iyi başladık
Anadolu Yıldızlar Lig’inde Sakarya’nın Yıldızı yüzmede Tekirdağ’da parladı
11 Karma takım
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Anadolu Yıldızlar ligi projesinde Yüzme branşında Tekirdağ’da yapılan grup yarışmalarında Marmara bölgesinden İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Sakarya Yüzme il karması takımları katıldı.
Hedef yarı final
2 gün süren yarışmalarda her ilden 4 takım yarıştı.Takımlarımızdaki sporcular ellerinden geleni antrenörlerinin desteği ile yaptılar. 2005-2006 doğumlu erkek takımımız , 3ncü sırayı alarak grupta farklı olduklarını gösterdiler. Diğer takımlarımız ilimizde17-18 Ocak 2018’de  yapılacak  2. Etap Yarışmada ev sahibi olmanın avantajını kullanarak 4 takımla beraber yarı finale kalacaklarına inanıyoruz. Yarı Final yarışmaları ise Denizli ve Kocaeli İlinde yapılacaktır.
Kulüpler ön planda
İlimiz Sakarya Yüzme Kulübü, Altınkulaç Yüzme Kulübü, Atlantis Su Sporları kulübü sporcularından oluşan Yüzme İl Karması Kulüp antrenörlerimiz Serdar Aldanmaz, Çağlar Küçükbaycan, Deniz Beyenal eşliğinde yoğun antrenman programı ile 17-18 Ocakta ilimizde yapılacak yarışmalara hazırlıyorlar.Yarı finale çıkan takımlarımız 15 tatilde yapılacak kamp ile yarı final yarışlarına hazırlanacaktır.
Marka Şehir
Hedefimiz öncelikle grubumuzdan 4 takımla yarı finale çıkmak, ve yarı finallerde ilimizi temsil edip ilk üçe girmektirve .Son olarakta finallerde madalya almaktı diyen Yüzme il Temsilcisi Haluk Önem ; “Bu Sakarya Yüzmesi için bir aşama olacaktır. Hedefimiz İlimizi kısa sürede Yüzmede bir Marka Şehir haline getirmektir.Yaptığımız organizasyonlar ve şampiyonalarla bu yolda hızla ilerliyoruz.Sporcularımız  da gösterdikleri başarılarla adlarından söz ettirmeye başladılar. “ dedi.
Vali Coş’a teşekkürler
Önem ; “ Bu hedefte Sakarya Yüzmesine her konuda destek olan Valimiz Hüseyin Avni Coş’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Faliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan’a,  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na , Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Koşu’ya, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Kasım’a   ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Prf.Dr. Ahmet Bozdoğan’a Türkiye Yüzme Federasyonu Eğitim Kuruluna  teşekkürlerimizi Sakarya Yüzmesi adına sunarız.” Şeklinde konuştu.
Ukrayna’lı antrenör

Önem son olarak ; “Hedefimize ulaşmak için ihtiyacımız olan tecrübeli ı antrenör arayışımız devam etmektedir.Görüşmelerimizin devam ettiği Ukraynalı antrenörle son noktaya geldiğimiz haberini vermekten de mutluluk duymaktayım. Yüzmede 2015 yılı Sakarya Yüzmesinin yılı olacağına inanıyorum. “ dedi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar