Judoda tek madalya


Okul Sporları Judo Türkiye Şampiyonası, dün ilimiz Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalar ile sona erdi
Judoda tek madalya
Karasulu Yusuf Barbaros Aksoy Türkiye 3ncüsü olurken, diğer sporcular ise ya elendiler, ya da hastalık nedeniyle müsabakaya çıkamadılar.
Judoya ilgi yok
Sakarya Spor Salonu’nda başlayan, ancak soğuk nedeniyle Adapazarı Atatürk Spor Salonu’na alınan Judo Müsabakaları nefesleri kesti. Judo Finalleri’ni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir, Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Akova ve az sayıda sporsever izledi. Müdür Koşu, kürsüye çıkan sporculara madalyalarını takdim etti.
Karasu’nun medarı iftiharı
Yusuf Barbaros Aksoy, Karasu Şehit Üst.İbrahim Abanoz Lisesi +90 Kg.’da Türkiye 3ncüsü oldu.  2012 Yıldızlar Türkiye Şampiyonu ve Okullararası Türkiye 2ncisi, Karasu’da Antrenör Sebahattin Ayyıldız ve İbrahim Baş tarafından çalıştırılan Yusuf Barbaros Aksoy, 3 yıldır judo branşında başarı arıyor.  Aksoy, Lise son sınıf öğrencisi.  
2 hasta, 3 elendi
Karasu’lu Yusuf Barbaros Aksoy Türkiye 3ncülüğü elde ederken, Karasu Karadeniz M.T.A.Lisesi öğrencisi Rabia Batur Türkiye 5ncisi oldu. Hacı Zehra Akkoç Lisesi’nden Ervanur Kolat, Arifiye And. Lisesi öğrencisi Aslıhan Nagihan Topaloğlu ve Serdivan And.Lisesi öğrencisi Didem Tiryaki elendi. Karasu Kız Teknik E.M.Lisesi öğrencisi Seda Usta Osmanoğlu ve Doğu And. Lisesi öğrencisi Ali Şenol, hasta oldukları için mindere çıkamadılar.
Judocular, Türkiye Şampiyonu olmak için minderde başarı aradılar.Tuttu yatırdı, hakem “Tamam” dedi: Türkiye 3ncülük müsabakasına çıkan Karasu’lu Yusuf Barbaros Aksoy, rakibini tuttu, yatırdı. 5 saniye içerisinde rakibini alt etti. Hakem de  Aksoy’un Türkiye 3ncülüğünü ilan etti. G.H. ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Trabzon Bölgesi birincisine madalya taktı.  Sporcular rakiplerini ve arkadaşlarını izlerken.Türkiye 5ncisi olan Rabia Batur, objektiflerimize poz verdi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan judo müsabakalarında Türkiye 3ncüsü olan Y.Barbaros Aksoy, antrenörleri Sebahattin Ayyıldız ve İbrahim Baş ile birlikte.Türkiye 3ncüsü Yusuf Barbaros Aksoy’un madalyasını Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Akova ve Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir birlikte verdiler.Judo hakemleri, müsabakaları yakından takip ediyorlar. Judo antrenörü, müsabakalar arasında oğlu ile yakından ilgilendi. Aksoy’un antrenörü olarak köşeye Yeliz Kurucu çıktı. Kurucu sporcusunu tebrik etti. Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir, arkadaşımız Suat Beyenal’a Türkiye Şampiyonası’nın ilimizde yapılmasının memnuniyet yarattığını söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar