Müteahhitlerden SAÜye ziyaret


SAKARYA MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİNİDEN SAÜ’YE ZİYARET

Sakarya Müteahhitler Birliği(SMBD), Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof.Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.  Başkan Kadir Savaş, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Bayar, İbrahim Kahya ve Köksal Saltık, SAÜ Rektörlüğü görevine yeniden ataması dolayısıyla duydukları memnuniyeti dile getirerek, yeni dönemde başarılar dilediler.
Ziyarette, Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Rektör Prof.Dr. Muzaffer Elmas öğrenci sayısının 80.000’e yaklaştığını belirtti. Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin bulunduğu Serdivan bölgesinde boy gösteren apartlara dikkat çekerek, öğrencileri sosyal kontrol ortamından uzaklaştırdıklarını belirtti. Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki üniversitelerde bile 2 yıl okulun yurdunda kalma zorunluluğu olduğunu söyledi. Öğrencilerde üniversite kültürünün gelişmesi için barındıkları ortamda yemekhane, kafeterya ve kütüphane gibi alanların bulunması gerektiğine dikkat çekerek müteahhitlerden destek istedi.
Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, Sakarya Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışma, araştırma ve projeler ile üniversitenin hak ettiği noktaya ulaştığını vurguladı. Ayrıca SAÜ ile  Sakarya’nın gurur duyduğunu ve üniversitenin daha iyi yerlere gelmesi için tüm işadamlarının ve SMBD olarak ta , kendilerinin her zaman yanlarında olduklarını beyan etti. Başkan Savaş, şehrimizin kalkınması için üniversite ile kurulan işbirliği çerçevesinde desteklerinin devam edeceğini, üniversite ve sanayiyi buluşturan 3+1 ve 7+1 projeleri ile ortak adımların daha da kuvvetlendiğini ifade etti.



Yorum Gönder

0 Yorumlar