Kanserle mücadeleye devam


Kanserle mücadeleye devam
Erenler Belediye Binasında kurulan Kanser Tarama Labaratuvarı ile kolon kanseri taraması yaptırmak isteyen vatandaşlar hızlı bir şekilde tahlillerini yaptırabilecekler.
Erenler İlçesi sınırları dahilinde başlatılan taramalar ile mahallelerde kanser bilgilendirme seminerlerine başlandı. Asıl amaçlarının toplumu kanser konusunda bilgilendirmek ve kanserin önemine dikkat çekmek olduğunu belirten yetkililer, ücretsiz olarak verilen hizmetle mahalle mahalle gezerek vatandaşları kanserden korunma konusunda bilgilendiriyor. İsteyen vatandaşlar Erenler Belediye Binasında açılan labaratuvar ile kolon kanseri tahillerinihafta içi hergün yaptırabilecekler.

Kanserde Erken Teşhisin Önemi
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk konuyla ilgili şunları söyledi. “Erenler Belediyesi olarak uzun zamandır bayanlara yönelik kanser bilgilendirme ve tarama seminerlerimiz oldu. İlçe genelinde bayanlara yönelik gerçekleştirdiğimiz kanser tarama seminerlerimiz sona erdi. Şimdi ise erkeklere yönelik kolon kanseri teşhisinde tarama çalışmalarımızı başlattık. Amacımız Tüm Erenlere bu hizmeti ulaştırmak.Unutulmamalıdır ki, kanser; erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır. En önemli şartlardan biri de düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesidir.  Unutmayın, erken teşhis hayat kurtarır. Bu hastalığı yenmenin yolu ise onu tanımak ve doğru tedavi stratejisini belirlemekten geçiyor. Bu çalışmalarımızda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini özellikle 50-70 yaş erkeklerin seminerlerimize katılmalarını, belediye hizmet binamıza gelerek yeni hizmete soktuğumuz labaratuvar ile tahlillerini yaptırmalarını önemle hatırlatıyoruz” dedi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar