Bilimsel Gerçekleri Yok Sayamayız



Bilimsel Gerçekleri Yok Sayamayız
SAÜ Rektörü Elmas ile bir araya gelen ve yeni dönem çalışmalarını değerlendiren Başkan Toçoğlu, daha önce gündeme gelen apart daireler ile ilgili olarak, “Bu konuda SAÜ’nün yapmış olduğu bilimsel araştırmaları önemsiyoruz ve Büyükşehir olarak kendi görev alanımızda üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı belirtiyoruz. Üniversite öğrencilerine dönük konut sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılardan da bu duyarlılığı bekliyoruz. Öğrencilerimiz için sadece barınma ihtiyacının karşılanması yeterli değildir. Öğrencilerimizin bir araya gelebileceği sosyal ortamlar da bu konut alanları içerisinde yer almalıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan ile Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz’ın da hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Sayın Rektörümüz Muzaffer Elmas, üniversitede yapılan seçimlerde büyük bir destek aldı ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da atamasıyla ikinci dönem görevine başladı” diye konuştu.

Bilgi ve yeniliklerden istifade ediyoruz
Üniversite ile birçok alanda işbirliği içerisinde çalıştıklarını ve bu işbirliğini yeni dönem ile daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini de açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Ekibimizle rektörümüzü ziyaret ettik ve yeni dönem çalışmaları ile ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Biz, üniversitemizin ürettiği bilgiden ve yeniliklerden her zaman istifade etmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz ile yakın temas halindeyiz. Üç danışmanım Sakara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Üniversitenin bize sağlayacağı teorik destek ile belediyemizin pratiği bir araya geldiğinde şehrimiz adına ortaya başarılı çalışmalar çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri geleceğimizdir
SAÜ’nün şehre önemli katkılar sağladığını da belirten Toçoğlu, “Üniversitemizin şehrin sosyal dokusuna ve kültür hayatına dönük nitelikli katkılarını çok önemsiyoruz.  Burada karşılıklı bir etkileşimden bahsedebiliriz. Üniversitemizin, Büyükşehir Belediyesi ve şehrimize sağladığı katkılar kadar önemli olan bir diğer husus da bizlerin SAÜ’ye, öğretim üyelerine ve öğrencilerimize sağlayacağı katkıdır. Geleceğin bilim adamlarını, akademisyenlerini, entelektüellerini, şairlerini, mucitlerini, devlet büyüklerini yetiştirecek olan kurum Sakarya Üniversitesi’dir. Üniversitemizin öğrencilerini bu şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Öğrencilerimizi kişisel gelişimlerini önemsiyoruz
Öğrencilerin kendilerini mutlu hissedebileceği, özgüvenlerini geliştirebileceği, entelektüel anlamda beslenebilecekleri bir kültür atmosferinin, kültür ikliminin oluşmasını öncelediklerini de açıklamalarına ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin hayatlarını sorunsuz bir şekilde idame ettirmelerini istiyoruz. Öğrencilerimiz bu şehirde yaşadıkları için mutlu olsun; istedikleri kitaba ve tiyatro, sinema, konser, panel, konferans, sergi gibi kültürel etkinliklere ulaşabilsinler istiyoruz. Ulaşım sorunu yaşamasınlar istiyoruz. Burada diğer önemli bir husus da öğrencilerimizin eğitim dönemleri boyunca yaşayacakları etkileşim ve sosyalleşmedir. SAÜ öğrencilerine geleceğin Türkiyesi gözü ile bakıyorsak o zaman öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini önemsemek mecburiyetinde olduğumuzu unutmamalıyız.”



Elimizden gelen desteği vermeye hazırız
Başkan Toçoğlu, “Araştırmalarda, üniversite eğitiminin sadece sınıfın içinde devam eden bir süreç olmadığı belirtiliyor. Bilimsel olarak apartlarla ilgili yapılan araştırmalar ortada bir sorunun varlığını gösteriyorken biz bu duruma kayıtsız kalmamalıyız. Gençlerimizin entelektüel anlamda kendilerini geliştirmesi ve kimlik kazanma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda bilimsel olarak ortaya çıkan neticeleri göz ardı edemeyiz. Bu konuda SAÜ’nün yapmış olduğu bilimsel araştırmaları önemsiyoruz ve Büyükşehir olarak kendi görev alanımızda üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı belirtiyoruz. Üniversite öğrencilerine dönük konut sektöründe faaliyet gösteren yatırımcılardan da bu duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.

Sadece barınma ihtiyacı yeterli değildir
Öğrenciler için sadece barınma ihtiyacının çözüme kavuşturulmasının yeterli olmayacağını, aynı zamanda öğrencilerin bir araya gelebileceği sosyal ortamlara da konut alanları içerisinde yer verilmesi gerekliliğinin altını çizen Toçoğlu, “Konut yapıp biz bunu öğrenciye kiralayalım, işimiz bitsin deme lüksüne sahip değiliz. Öğrenciye dönük konut yapıyorsanız aynı zamanda öğrencilerimizin arkadaşlarıyla ders çalışacağı alanları, kütüphaneyi, sosyal mekânları da göz önünde bulundurmalısınız. Biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitemizin bilimsel araştırmalar neticesinde edindiği bu bakış açısını önemsiyoruz ve bu sektörde faaliyet gösteren herkesin bu gerçeği göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Üniversite öğrencilerimiz bize ailelerin emanetidir. Bize düşen görev öğrencilerimize en uygun şartları oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

İşbirliği içerisindeyiz
Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve ekibiyle verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Birlikte yürüteceğimiz çalışmaları masaya yatırdık. Şehrimiz ve öğrencilerimiz için neler yapabilirizi konuştuk. Sayın Toçoğlu bize her zaman gerekli desteği verdi. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da birlikte şehrimiz için çalışmalar yürüteceğiz. Apartlarla ilgili açıklamalarım daha önce de gündeme gelmişti. Bu tarz yapılara karşı olduğumu belirtmiştim. Sakarya Üniversitesi olarak itirazımızın öğrencilerimizin yalnız başına yaşamaya mecbur bırakılmalarıdır demiştim” diye konuştu.

Ortak çalışma mekanları bir arada olmalı
Rektör Elmas açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “ABD’de birçok üniversite, öğrencilerin kimlik kazanmaları içi ilk iki yıl kendi yurtlarında barınmayı şart koşuyor. Üniversite eğitiminde öğrenciler aynı zamanda kendi kimliklerini de oluşturuyor. Apartların durumu eğitim açısından bu anlamda büyük bir sorundur. Üniversite öğrencilerimizin ortak çalışma mekanlarının bir arada olması gerekmektedir.
Farklı disiplinlerden, bölümlerden öğrencilerin iletişim kurması öğrencinin kişisel gelişimi açısından yeri doldurulamayacak bir ihtiyaçtır. Öğrencilerimizin bireysel olarak mekanlarda yaşamalarını doğru bulmuyoruz. Öğrenciler bir arada,  birbirleriyle etkileşim halinde olmalı.”






Yorum Gönder

0 Yorumlar