Şiddete geçit yok


Maçlardaki son olaylar ve özellikle yanıcı maddelerin tribünlere sokulup yakılması ve sahaya yanıcı madde ile diğer yabancı maddelerin atılması, saha içinde güvenlik tedbirleri alan polis tarafından çok sıkı takip ediliyor.
Holiganlara sert tedbirler
Erenler Sahası’nda oynanan Yıldırımspor-Yeşilyurt Beldespor maçında çıkan tribün olaylarının büyümesi üzerine biber gazı ile müdahale ederek önleyen ve 6222 sayılı kanun gereği 11 kişiyi göz altına alan polis, Çaykışlaspor-Kışlaçayspor maçında da kanun kapsamına giren 10 kişiyi göz altına aldı.
Meşale yakılmayacak
Sahalarda sporda düzensizliğin önlenmesine dair 6222 sayılı kanunun yürürlükte olduğunu belirten emniyet yetkilileri, “Tribünlerde ve saha içindeki düzeni, güzelliği bozmaya kimsenin hakkı yok” dediler ve şu bilgileri verdiler; “Emniyet güvenlik birimleri, tribün ve saha içinde gerekli önlemleri alıyor. Tribünleri kışkırtan veya yanıcı maddeleri ateşleyen kişiler önce uyarılıyor. Birimlerimiz tarafından bu kişiler video ve fotoğraf ile tespit ediliyor.
Gözaltı kanun gereği
Güvenlik görevlilerin ikazlarına uyup, tribünlerde seyir huzurunu bozmaktan vazgeçerlerse sorun yok. Ancak eylemlerine devam ederlerse 6222 sayılı kanun gereği göz altına alınıyorlar. Bu uygulama kesin olarak devam edecek ve sahalarda anarşi yok edilecek.
Jandarma bölgesinde de geçerli
6222 sayılı kanunun uygulanması, polis mıntıkası dışında kalan ve güvenlik önlemleri jandarma tarafından alınan sahalarda da aynen geçerli. Polisin yaptığı uygulama, Jandarma tarafından aynı titizlikle uygulanacak.
Kanunda özetle ana başlıklar
“Sporda düzensizliğin önlenmesine dair yeni çıkarılan 6222 sayılı kanunla çok önemli cezalar gündeme geldi. Buna göre yeni kanunla birlikte statlara sokulması yasaklanan meşale, yanıcı, yakıcı maddeleri sokanlar ile bunları ve bunun gibi çakmak, pet şişe, bozuk para, konfeti gibi maddeleri sahaya atanlar, sahaya girenler para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler.
6222 Sayılı Sporda Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun ve TFF talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Bu kanunun uygulamasından Emniyet Müdürlükleri sorumlu olup, cezaları yeni kanuna göre İl Spor Güvenlik kurulları tarafından verilmektedir

Yorum Gönder

0 Yorumlar