Dünyanın 1 Numaraları


22. Dünya Karate Şampiyonası Erkekler Ferdi Kumite +84 kiloda son Dünya Şampiyonu unvanı ile mücadele veren Enes Erkan, finalde karşılaştığı Sajad Ganjzadeh'i 5-4 yenerek, üst üste ikinci Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti.
İkinci kez
Almanya’nın Bremen Kenti’nde düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’ye ikinci altın madalyayı Enes Erkan kazandırdı. Sabah seansında Serap Özçelik’in 50 kiloda şampiyon olmasından sonra akşam seansında da +84 kilo temsilcimiz Enes Erkan zirveye çıktı.
İlki başardı
Paris 2012’den sonra bir kez daha altın madalyayı boynuna takan Erkan, Dünya Şampiyonası’nda üst üste şampiyonluk yaşayan ilk Türk karateci olarak tarihe geçti. Akşam seansında bronz madalya için tatamiye çıkan Gökhan Gündüz de, rakibini yenerek üçüncülük kürsüsüne çıktı.
İranlı rakibini
15 bin kişilik ÖVB Arena’daki +84 kilo finalinde İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaşan Enes Erkan, Eylül ayında İstanbul’daki Karate 1 Premier League’de yenildiği rakibi karşısında maça temkinli başladı. İlk dakikanın dolmasından sonra yavaş yavaş rakibinin üzerine gitmeye başlayan Milli karatecimiz, 70. saniyede vurduğu tekme ile 1-0 öne geçti.
İkinci puanını
Kontrollü mücadelesini sürdüren Enes Erkan, maçın bitmesine 89 saniye kala ikinci puanını aldı. Tribünlerde bulunan Türk seyircilerin “Enes, Enes” tezahüratlarına Alman seyirciler de destek verince, ÖVB Arena’da müthiş bir ortam oluştu. Maçın bitimine 15 saniye kala 4-3 öne geçen 27 yaşındaki karateci, dört saniye sonra durumu 5-4 yaptı ve şampiyon oldu.
Teşekkürler
Şampiyonluk sevincini Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve antrenörleriyle yaşayan Enes Erkan, Türk karatesinde üst üste Dünya Şampiyonluğu kazanan ilk karateci olmanın gurur verici olduğunu belirten Milli sporcu, “Çalıştım, inandım ve kazandım. Uzun zamandır bu hedefe kilitlenmiştim. Bana destek veren ve dua eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tebrik etti
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da, Enes Erkan’ın unvanını koruyarak önemli bir başarı yakaladığını söyledi. Paris 2012’yi bir altın madalya ile tamamladıklarını hatırlatan Delihasan, “Bremen’den iki altın madalya ile döneceğiz. Bu başarıda payı olan Karate Federasyonu’nun her bireyine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rövanşı aldı
Milli sporcumuz, 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılan Karate 1 Premier League +84 kilo finalinde yenildiği rakibinden rövanşı almış oldu. Enes Erkan, üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Daha önce ilk Dünya Şampiyonu unvanını Haldun Alagaş elde etmişti.
ENES ERKAN'IN BAŞARILARI
Avrupa üçüncüsü (2008 Estonya)
Avrupa ikincisi (2009 Hırvatistan)
Avrupa üçüncüsü (2012 İspanya)
Avrupa Şampiyonu (2013 Macaristan)
Avrupa Şampiyonu (2014 Finlandiya)
Dünya Şampiyonu (2012 Fransa)
Dünya Şampiyonu (2014 Almanya)
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan karatecileri kutladı
Tebrik mesajı yayınladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı mesaj ile Milli sporcularımızın bu başarısını kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Bremen Kenti’nde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli sporcularımız Serap Özçelik ile Enes Erkan ile birlikte, Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden herkesi tebrik ediyorum.”
Çağatay Kılıç’tan tebrik
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Şampiyonluğu unvanını kazanan Milli Karatecimiz Enes Erkan için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle; “Almanya’da organize edilen Dünya Karate Şampiyonası’nda Serap Özçelik’in ardından, Enes Erkan’ın elde ettiği Dünya Şampiyonluğu aynı gün içerisinde ikinci kez sevinç yaşamamızı sağladı. Bu doğrultuda kürsünün zirvesine çıkan Enes Erkan’ı içtenlikle tebrik eder, başarılarının daim olmasını dilerim.”
Serap da Sakaryalı
Enes Erkan ile birlikte Milli Takım formasıyla Almanya’da mücadele eden ve finalde Türk kökenli rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olan ve aslen Geyve Şehren Köyü’nden olup lisansı Ankara’da bulunan Serap Özçelik de gururumuz oldu. Özçelik, 50 kg.da kariyerinde üç Avrupa Şampiyonluğu ile beraber bir çok şampiyonlukları vardı.
İlk madalya
Almanya’nın Bremen Kenti’nde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda Türkiye ilk altın madalyasını Serap Özçelik’le kazandı. Daha önce üç Avrupa Şampiyonluğu bulunan, 2012 Paris’te dünya üçüncüsü olan Özçelik, 50 kilo finalinde Duygu Buğur’u mağlup ederek, kariyerinin en önemli başarısına ulaştı.
Türk kökenli
Özçelik, Nurhan Fırat (1993) ve Yıldız Aras’tan (2006) sonra kadınlarda Dünya Şampiyonluğu yaşayan üçüncü Türk karateci oldu.
Serap Özçelik, 50 kilo kadınlar kumite finalinde Almanya adına mücadele eden Türk kökenli Duygu Buğur’la karşılaştı. Daha önce defalarca yendiği rakibi karşısında mücadeleye temkinli başlayan Özçelik, 37. saniyedeki yumrukla 1-0 öne geçti. Seyircinin müthiş desteğini arkasına alarak etkili olmaya çalışan Duygu Buğur mücadelenin 81. saniyesinde beraberliği yakalasa da Serap Özçelik, final maçını 6-1 kazandı ve Dünya Şampiyonu oldu.
Uğur Kobaş hakemdi: Dünya’nın en iyi karate hakemlerinden biri olan Uğur Kobaş da, Almanya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda hakem olarak görev aldı. Kobaş, mükemmel zafere imza atan Enes Erkan ile aslen Sakaryalı olan Serap Özçelik’i  tören sonrasında tebrik etti. Almanya’daki zaferin tesadüf olmadığını söyleyen Kobaş, “İnşallah aynı coşkuyu üçüncüsünde de yaşarız” dedi. Hava alanında duygusal an:Karate Milli Takımı Almanya dönüşünde Atatürk Havaalanı’nda büyük bir coşku ile karşılandı.
-

Yorum Gönder

0 Yorumlar