Erenler suni çim olmamalı


Erenler suni çim olmamalı - 08 Ocak 2011

Uzun bir aradan sonra, karşınızdayım.  Sayfa Editörlüğü ve dünya dertleri derken , Köşe yazısı ve yorum yazmak inanın çok zor oluyor.
         Gelelim bugünkü gündemimize. Malum son günlerde Sentetik saha ile yatıp kalkıyoruz. Özlemle beklediğimiz Sentetik saha nihayet bu akşam açılıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimiz amatör futboluna kazandırılan saha hakkında birİsim önerim var. Öncelikle bu sahayı ilimize kazandıran başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum.  
Bir zamanlar “Erenler Toprak Saha “diye adlandırdığımız sahanın , yenilenmiş hali (Sentetik saha ), bu akşam görkemli bir tören ile açılıyor.  Sporda her zaman öncü olan , daima Sakaryaspor ve Amatörlerin yanında en büyük destekçisi olan Yenigün Gazetesi Spor Servisi olarak , Bizler bu sahayı“Sentetik saha, “Erenler suni Çim saha “olarak bilmek ve adlandırmak istemiyoruz. Amatöre Hizmet eden ve yıllarını Amatör Futbol için harcayıp vefat edenlere , hepimizin olduğu gibi, Amatör futbolu ve şehri idare edenlerin , bir borcu var.
B.Ş.Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Serdivan Belediye Başkanı iken , Bir maç esnasında vefat eden Serdivanspor Antrenörü Hüseyin Ersin’i yaşatmak adına Serdivan Stadı ve tesislerine Hüseyin Ersin adını eklemişti. Toçoğlu’nun aynı hassasiyeti Erenler Stadınaki yeni saha içinde göstereceğine inanıyorum.
Nasıl ki Karaaptiler’de Şeker Afyon başkanlığında Mustafa Sert Tesisleri yapılmışsa, Erenler’de yapılan suni çim sahayada İhsan Necati Sarı (Paşa) Hocamızın adını verebiliriz. Bu benim naçizane bir önerimdir.  Erenler Stadında uzun yıllar Amir olarakgörev yapmış ve Amatör futbola büyük hizmetleri dokunmuş Paşa Hocamızın adını yaşatmakta, siz değerli büyüklerimiz sayesinde olacaktır. 
Bu arada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden son dakika bir haber geldi.. Serdivan’a 5000 kişilik bir Salon yapılacak. Daha önce ilimize Olimpik Yüzme havuzu kazandıran G.Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın son yıllarda ilimiz tesisleşmesine katkısı bir hayli büyük. Kendisini kutluyorum. Umarım bu tesisleşmedeki hamlemiz, tüm ilçelere ve kulüplere yayılır. Gençlerimizi daha modern ve daha iyi imkanlarda spor yapar.
Son olarak Erenler Bekirpaşada yapılan Spor Salonu adı hakkında Bir küçük ama çok önemli bir not vereyim.Kapatılan Bekirpaşa Belediye Başkanı Yakup Alaylı'nın büyük gayretleri ile yapılan, ancak açılışı Erenler Belediye Başkanı  Cavit Öztürk'e nasip olanCemal Kamacı Spor Salonunda yaşananlar ortada. Bekirpaşa'da Bakan Taner Yıldız'ın katıldığı açılışa, Bekirpaşa'dan tek bir vatandaş bile katılmadı. Spor Salonlarına, Sahalara ve diğer Kamu hizmetlerinde yapılan açılışlarda Bölge Halkı ve Vatandaşı dikkate almalıyız. Değerli Büyüğümüz Cemal Kamacı'ya bir sözümüz yok. Bekirpaşa Halkınını da bir sözü yok. Ama Onlar Bekirpaşa Spor Salonunda yaşadıkları Kırgınlıklarını ve tepkilerini salon açılışına katılmamakla gösterdiler. Yarın öbür gün Erenler Suni Çim'e Zeki Toçoğlu Sahası derseniz , işte buna Erenler İlçe halkı ve Amatörlerin ,sporseverlerin tepkisi ne olur bilemeyiz. Bu yüzden İSİMlere Dikkat !

Yorum Gönder

0 Yorumlar