Sakaryagüçlü geliyor


Sakaryagücüpor, Muammer Fidan başkanlığında Çetin Çal antrenörlüğünde Alt yapısı ile göz kamaştırıyor.

Sakaryagüçlü geliyor

Sakaryagücüspor, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Bir çok yaş grubunda Türkiye Şampiyonasına giden Sakaryagücüspor’un,   genç yetenekleri ise profesyonel dünyaya kazandırdı.
Nasıl kuruldular :  2011 yılında Çetin Çal ve Şükrü Özkan, yetenekli çocukları okul takımında bir araya getirip, Sakarya şampiyonluğu ve ardından gelen Türkiye Şampiyonası başarıları sonrası, büyüyen bu çocukların okul bitince başka kulüp takımlarına gidip körelmelerinin üzüntüsü ile kulüp kurmak isterler. Ve Muammer Fidan, Sedat Yılmazer , Sinan Güler, Çetin Çal, Şükrü Özkan Sakaryagücüspor kulübünün kuruluşunu yapar. Kulübün Gelişimi Mehmet Bostancı, Engin Sezgin, Murat Atalay , Fuat Alaylı, Sadettin Okyar, Hayrullah Kaya, Fazlı Demirci, Hamit Yılmaz, Tezcan Demir, Sefer Bahadır, Mehmet Yaylacı , Yusuf Alıcı ve birçok sponsor ile devam etti.
Faydalı : Sakaryagücüspor yönetimi kulübünden yapılan açıklamayagöre ; Kulübün amacının Sakarya ve Türk futboluna yetenekli sporcuları kazandırmak ve onları topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmektir. Sadece alt yapı takımı olunacaktır. U16’ya kadar sporcuyu kulüpte yetiştirip , sonra profesyonel takım alt yapılarına vererek O’nların geleceğine yön vermektir. Neden U16’da kesip A Takım olarak devam edilmemesi sorusunun cevabı ise, O yetenekli çocukları , diğer takımlar gibi “takım başarısı olsun “diye elde tutalım, sonra veririz “gibi gönül kaymaları ile önlerini kapatmamaktır. “ denildi.
Fabrika  : Ayrıca  ; Sakaryagücü’nde U16  Gençler Ligine çıkan bir futbolcu , O yıl U19, U17, U16 ve U15 ile beraber 100 maçın üzerinde resmi maça çıkmaktadır. Sadece kendi yaşıtları ile değil , kendinden 4 yaş büyüklere kadar oynayarak inanılmaz bir gelişim sağlamaktadır. Sakaryagücü’nün  bir kulüp binası ve sahası yoktur. Ama futbolcu fabrikası olmayı başarmıştır. 4 yılda gelen her yaş grubundaki O’nlarca şampiyonluk ve Türkiye Şampiyonası başarıları sonrası şu tablo ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm teknik heyet, yönetici, veli, sporcu ve sponsorlara sonsuz teşekkürler. Birkaç yıl içinde O’nlarca sporcumuz Profesyonel Liglerde boy gösterecek ve hepimiz onları televizyonlarda stadlarda , gururla ve heyecanla izleyeceğiz “ diyerek kamuoyuna mesaj verildi. 
Sakaryagücüspor Muammer Fidan Başkanlığında alt yapısı ile göz kamaştırıyor.

1999 Yaş Grubu
Alparslan Demir
(Fenerbahçe ) Milli Futbolcu
Ömer Faruk Yaylacı (Fenerbahçe )
Muhammet Ozturk
 (Çanakkale Dardanel)
Muratcan Aydogan
(Çanakkale Dardanel)
Mikail Okyar
(Modafen-Fenerbahçe pilot takim)
Ali Alaylı (Modafen)
Soner Dağlı (Modafen)
Fatih Demirci (Sakaryaspor)
Mustafa Avcı (Sakaryaspor)
Kadir Kurtuluş (Sakaryaspor)
Ahmet Hakan (Sakaryaspor)
Emirhan Sezgin (Adapazarıspor)
Hüseyin Arslan (Adapazarıspor)
Samet Salpat (Erenlerspor)

2000 Yaş Grubu
İsmail Berk Koçak
(Fenerbahçe ) (Milli Futbolcu)
Mertcan Baygut
(İstanbulspor- Profesyonel)
Serhat Malkoç (Osmanlıspor)
Tamer Aşık (Osmanlıspor)
Alihan Bel (Karabükspor)
Tuğrul Cem Sayar (Sakaryaspor)
Mustafa Varol (Sakaryaspor)
Cihat Aktaş (Sakaryaspor)
Yunus Emre Başkaya (Sakaryaspor)
Ensar Akgün (Sakaryaspor)
Talha Özcan (Kocaeli Birlik)
Hakan Demircan (Sakaryaspor)
Enes Kılıç (Kocaeli Birlik)
Mertcan Yılmaz (Kocaeli Birlik)

2002 Yaş Grubu
Kerem Rençber (Beşiktaş )
Ömer Bayraktar (Sakaryaspor)

Serhat Alıcı (Sakaryaspor)

Yorum Gönder

0 Yorumlar