Sakarya 1nci Amatör Lig Grupları



4 ayrı grupta 48 takımın yer aldığı 1nci Amatör Lig’de Gruplar kura çekimi bile belli oldu.

Kaderlerini belirlediler


1nci Amatör Lig’de 2015-16 Futbol sezonu öncesinde grup kuraları dün Erenler’de bulunan Amatör Evinde yapılan kura çekimi ile netlik kazandı.
Katıldılar : Sakarya Amatör spor Kulüpleri Federasyon Başkanı (SASKF) Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Ali Arslan, Saha Komiserleri Dernek başkanı Mahmut Güzel, SASKF yöneticileri  Neşet Çakır, İsmail Ergül ve 1.Amatör Lig’de yer alan Kulüp takım idarecilerini çoğunluğu kura çekimine katıldı.  
Başarılar diledi : Kuradan önce konuşma yapan SASKF başkanı YaşarZımba “ Tüm Kulüplere başarılar dileyerek yeni sezonda kazasın , belasız , sakatlık olmadan centilmence mücadele etmelerini temennid ediyorum. “ dedi.
Hafta içi oynatamayız : Futbol İl Temsilcisi Ali Aslan, maçlar bayram sonuna kalırsa , sıkıntı çekeriz. Sizlerin ve bizler , bu uzun maratonda sıkıntı çekmemek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Hafta içi çok maç oynatamayız. Bu yüzden duyarlı olalım. Yeni sezon hepimize hayırlı-uğurlu olsun “dedi.
         Yaş Sınırları : Kura çekimi öncesinde ilçe takımları eşit olarak, gruplara dağıldı ve kulüp temsilcileri çektikleri kura ile yeni sezonda mücadele edecekleri grupları belirlediler.  1nci Amatör Lig’de takımlar 18 Kişilik esame listesine 1997 Doğumlu en az 2 sporcu yazmak zorundalar.  1986 ve daha büyük doğumlular kontenjan sayılacak. Takımlar 1986 ve üzeri , 5 kontenjan futbolcu futbolcu yazabilecek ve oynatabilecekler. TFF Futbol Müsabaka Talimatı (FMT) , uymayan kulüpler hükmen yenik sayılacaklar.

Çıkma ve düşme : 1nci Amatör Lig’de ise 4 grup birincisi direk olarak Süper Amatör Lig’e yükselecek. 1nci Lig’de sezonu 2nci, 3ncü ve 4ncü sırada tamamlayan toplam 12 takım 6’şarlı 2 grupta tek devreli Play-Off oynayacaklar. Play-Off birincileri Süper Lig’e yükselecek. 1nci Amatör Lig’de sezonu son 2 sırada tamamlayan toplam 8 takım da 2nci Amatör Lig’e düşecek.  
Kupalar : Bu yıl Valilik Kupası’nın 10ncusu, Büyükşehir Başkanlık Kupası’nın 9ncusu, Hüseyin Kama Kupası’nın 2ncisi hiç bir değişikliğe uğramadan zamanında yapılacak. Valilik Kupası’nı BAL 1ncisi ile Süper Lig Play-Off birincisi oynayacak. Büyükşehir Kupası’nı 1nci Amatör Lig Şampiyonları oynayacak. Hüseyin Kama Kupası’nı ise 1nci Amatör Play-Off 1ncileri oynayacak. 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. A Grubunda Harmanlıkspor, B Grubunda TEKspor, C Grubunda Çaybaşı Bekirpaşaspor, D Grubunda ise Geyvespor şampiyon olur. Diğerleri play-off ve ligden düşmemeye oynarlar tüm takımlara başarılar centilmence lig olsun.

    YanıtlaSil
  2. görünen oki yeşilyurt liderligi bırakmayacak.bence şampiyonlugun en buyuk favorisi

    YanıtlaSil