Eylülde başlıyoruz



2015-16 Futbol sezonu öncesinde , SASKF binasında ilk toplantı yapıldı.

Eylülde başlıyoruz

Yeni sezon2 Eylül Çarşamba günü U19 Gençler Ligi ile start alıyor. Süper Amatör ve 1nci Amatör Lig 19 Eylül’de start alacak.
Takımlar  : Futbol Sezonu Ali Arslan , SASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın makam odasında düzenlediği toplantıda Futbol Saha Komiserleri Dernek Başkanı Mahmut Güzel’de yer aldı. 2015-16 Futbol sezonunda 1nci Amatör Lig U19 Liginde 8 ayrı Grupta 46 takım , 1nci Amatör Ligde 4 ayrı grupta 48 takım, Süper Amatör Ligde 2 ayrı Grupta 24 takım başarı arayacak.
Öncelik gençlerin : 2015-16 Sezonu 2 Eylül Çarşamba günü U19 Ligi Müsabakaları ile resmen start alıyor. Hemen ardından 14 Eylülde U15  Ligi maçları başlayacak.  3 Eylül Perşembe günü Süper Amatör ve 1nci Amatör Lig Grup ve fikstür kuraları SASKF toplantı salonunda çekilecek.  Süper Amatör ve 1nci Amatör Lig maçları 19 Eylül Cumartesi günü Bölgesel Amatör Lig (BAL) Maçları ile başlayacak.
Süper Statü : Süper Amatör Lig Play-Off çift devre ve yani deplasmanlı olacak. Süper Amatör Lig’de statü değişikliği yok. Gruplarında ilk 3 sırayı alan toplam 6 takım Play-OFffa yükselecek. Play-Off sonuncunda birinci olan takım direk BAL’a çıkacak. Play-Off 2ncisi ise BAL’da il ikincisi olan takımla Baraj maçı yapacak. Süper Amatör Lig’de iki grupta son 3 sırayı alan toplam 6 takım 1nci Amatör Lig’e düşecek.
Play-Off birincileri : 1nci Amatör Lig’de ise 4 grup birincisi direk olarak Süper Amatör Lig’e yükselecek. 1nci Lig’de sezonu 2nci , 3ncü ve 4ncü sırada tamamlayan toplam 12 takım 6’şarlı 2 grupta tek devreli Play-Off  oynayacaklar. Play-Off birincileri Süper Lig’e yükselecek. 1nci Amatör Lig’de sezonu son 2 sırada tamamlayan toplam 8 takım da 2nci Amatör Lig’e düşecek. 
Cezalara dikkat : Toplantıda en önemli karar alındı. Maç oynadığı sahasında olay çıkaran takımlar için yaptırım yüksel olacak.  O takıma maç yaptığı saha , sezon sonuna kadar o sahada maç yapmayacak. Olay çıkaran takım en uzak sahada maç yapacak.  Müsabakalara çıkmayan takımlar içinde yine ağır yaptırımlar olacak. Ancak Futbolil temsilcisi Ali Arslan ; “Biz kimseyi mağdur etmemek için , uğraşan kurumlarız. Bu iyi niyetimiz suistimal edilirse,  bizde kimsenin gözünün yaşına bakmayız “dedi.
4 Haftalık Program : SASKF başkanı Yaşar Zımba; “Toplam 162 Takım , 45 Saha’da maç yapacak. Tüm takımlarımıza başarılar dilerim. Bu sene yapılan çok büyük bir değişiklikle, maç programlarını 4’er haftalık, önceden yapılıp ilan edilmesi olacak.  Müsabaka oynancağı tüm sahaları gezdik. Oynanır halde olduğunu gördük. Ufak tefek aksaklıkların ise , Süper Amatör Lig başlayacağına kadar tamamen kalkacağını şimdiden söyleyebilirim. 
Sağlık tamam : Başkan Zımba ; “ Bu arada Sağlık konusundaki , çekilen büyük sıkıntıları da Bilge Hastanesi Başhekimi İsmet Kartal’la yaptığımız görüşmeler sonucunda hallettik. Bilge Hastanesi , Sağlık konusunda amatör camiaya çok büyük kolaylıklar sağlayacak. Kimse endişeye düşmesin. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  “ şeklinde konuştu.
Kupalara devam : Toplantıda kupalar hakkında bilgi verildi. Bu yıl Valilik Kupasının 10ncusu, Büyükşehir Başkanlık Kupasının 9ncusu, Hüseyin Kama kupasının 2ncisi hiç bir değişikliğe oynamadan zamanında yapılacak. Valilik Kupasını BAL 1ncisi ile Süper Lig Play-Off birincisi oynayacak. Büyükşehir Kupasını 1nci Amatör Lig Şampiyonları oynayacak. Hüseyin Kama Kupasını ise 1nci Amatör PlayOff 1ncileri oynayacak.

Süper Amatör
Lig Takımları
Adapazarıspor
Alaağaçspor
Arifiyespor
Arifiye Kalaycı
As Akyazıspor
Demirspor
Erenlerspor
Ferizlispor
Ferizli Karadeniz
Hanlıköyspor
Hacıkışlaspor
Hacımercanspor
Hendekspor
Hendek Akova
Karapürçekspor
Karasu Yalı
Kaynarcaspor
Kırkpınarspor
Pamukova G.Gücü
Sapanca Akademi
Sapanca Gençlik
Söğütlüspor
Taşburunspor
Yenikent Fırat

1nci Amatör
Lig Takımları
Karasu Aziziye
Sakarya Kuyudibi
Kazımiyespor
Garajlar Taç
Harmanlıkspor
Kuzuluk Ersoy
Çaykışlaspor
Pamukovaspor
Kışlaçayspor
Hendek Gençlik
Limanderespor
Taşkısığıspor
Akçayspor
Altınderespor
Nuriosmaniye
Çaybaşı Bekirpaşa
Yuvalıderespor
As Arifiyespor
Kuzulukspor
Sapanca Kurtköy
Bayatspor
Pazarköy Eğitim
Çamlıca Belde
Yıldırımspor
Geyvespor
Yeşilyurt Bld.
TEKSpor
Çınarlık Gençlik
Karaaptiler Akın
Hızırtepe Özen
Hendek Dereköy
Akyazıgücü
Büyükdere Şahin
Hendek Boğaz
Harb-İŞspor
Sarıcalarspor
Karaçamspor
Kültür Gençlik
As Kuzuluk
Aşağı Kirazca
Akyazı Akınspor
Çaybaşı Fuadiye
Şeyhvarmaz
SHÇEKspor
Yazlıkspor
Küçücek Belde
Karasu Güven
Gölkentspor




Yorum Gönder

0 Yorumlar