Güzel ve Çirkin

Sakarya Amatör Futbolcular Derneği Yılın 4. Altın EN’leri Töreni muhteşem bir geceyle gerçekleşti

Bu geceye Sevinelim mi ?
Güzel ve Çirkin
Sapanca Özkum Tesislerinde gerçekleşen Sakarya Amatör Futbolcular Derneği Geleneksel 4. Yılın Altın EN’leri Ödül Gecesinden adeta yıldızlar geçti.
Sporun ödül gecesi: Muhteşem törende ödüller havada uçuşurken, havai fişek gösterileri ve üst düzey protokol erkanının katıldığı o muhteşem Spor gecesi, yıla damgasını vurdu. Sakarya Amatör Futbolcular Derneği, yerel ve ulusal haberlerle Türkiye’de spora damgasını vurdu.
Aksaklıklar yaşandı: Yüksek protokol katılımı, ulusal ödüller ve tanınmış kişilerin dışında, Sakarya Yerel Sanatçısı Akif Yener’in de sahne aldığı ödül töreninde konuşma yapan Sakarya AFD Başkanı Ömer Bektaş, “ödül gecesi bizlerin değil şehrindi. Biz misyonumuz gereğini yerine getirdik. Malumunuz büyük bir gece ve çok sayıda ödül vardı. Gece’de ufak tefek aksaklıklar yaşanmış olabilir. Programımız hesapladığımızdan uzun sürdü. Bu sebeple gecikmeler yaşanmıştır. Önemli olan burada şahsılar değil spor ve sporcudur.”dedi.
Sakarya’nın ödül töreni: Bektaş; “Bizler teşvik amaçlı, başarılı sporcu, kulüpler ve yöneticilerini onura ederek dikkat çekmekti. Sonuçta AFD veya Ömer Bektaş’ın gecesi değil Sakarya’nın ödül töreniydi. Kalp kırmak değil kalp yapmaya birlikte olduk. İsmini unuttuğumuz, ödül veremediğimiz arkadaşlarımız varsa onlardan da anlayış bekliyoruz. Gecede emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarım, Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’a ve Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’e ve diğer protokol üyelerimize, kulüplerimize katılımcılara, ilimiz dışında ödül almak için gecemize teşrifte bulunan dostlarımıza sonsuz teşekkür ederken, basın emekçilerimize de şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.
Üst Düzey Katılım
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Jandarma Alay Komutanı Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer,Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Hendek belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, SASKF Başkanı Yılmaz Kuzey, Ak Parti Sakarya Milletvekili adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Sapanca Şoförler Odası Başkanı Osman Kubilay, Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız , TFF Tahkim Kurulu Üyesi Taner Ünlü, Bursaspor Amatör İşler Şubesi As Başkanı Halil Özyürek  Bursaspor Yöneticisi Fatih Vardar,Sakarya’nın ünlü ve başarılı teknik adamlarından Bülent Uygun, Eski Hakem ve TRT Spor Yorumcusu Bünyamin Gezer, TRT Spor Yorumcusu Tarık Üstün geceye renk katan isimlerdi.  Öte yandan kulüp başkan, yönetici, sporcular, futbolcular davetlilerin katıldığı ödül gecesi adeta yıldızlar geçidini de andırdı. (Sinan Kolcu)
Gece muhteşemdi muhteşem olmasına ama , madalyanın bir de öteki yüzüne bakmak lazım.
Yaşananan aksaklılar can sıktı
Yıldızlar geçidinde yaşanan bazı olaylar ve olumsuzlar ise amatör spor camiasını derinden üzdü.
Hak ettiler mi  ?
Sakarya Amatör Futbolcular Derneğinin bu yıl 4ncüsü düzenlediği Yılın Altın Enlerinde , ceza alan sporcu ve başkanların ödül alması şampiyon takımlardan sporculara ödül verilmemesi , ödüllerdeki isim yanlışlıkları amatör spor camiasına gönül verenleri üzdü. . Ayrıca davetiyelerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı yazılmasına rağmen bunlar yapılmadı. Sunucu Oktay Sarı ise aramızdan ayrılanları unutmadı.
Katar’dan geldi
Sakarya Amatör ve Profesyonel spor branşlarında en iyilerinin ödül aldığı geceye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç.Dr. Ayşegül İslam katılırken birçok isim davetli olmasına rağmen katılmadı. Bülent Uygun Katar’dan gelirken Şenol Güneş Bursa’dan gelemedi.
Vekiller gelemedi
Geçerli mazeretlerini belirten kişiler ödüllerini almak üzere yerlerine vekil gönderirken, bazıları hiç umursamadı. Onlarca ödül sahibini bulmak yerine masada kaldı.
Yemekleri yediler kaçtılar
Ödül töreni başlamadan masalarında bulunan yemekleri yiyen misafirlerin salonu terk etmesi gözlerden kaçmadı. Ödül törenini beklemeden salonu terk ederek gecenin güzelliğine gölge düşüren davetlilere salonda bulunan davetliler tepki gösterdi. 
Alkışı esirgediler
Törenin en büyük tenkit alan diğer bir kısmı ise ödüllerini alanların kaçarcasına salonu terk etmeleri oldu. Ayrıca, ödül alan takım ve sporculara, salonda bulunanlar tarafından destek ve takdir alkışı olmaması geceye kara bir leke olarak geçti.
Yemek ikramı yapıldı
Sapanca Özkum tesislerindeki Yılın En’leri ödül törenine ilgi oldukça güzeldi. Ödül töreninden önce 500’den fazla davetli ve ödül alacak davetlilere yemek ikramı yapıldı. Yemeklerin yenmesinin ardından ödül törenine geçildi.
Ödülü alan gitti
Kendilerine büyük değer verilen ve ödül alan kişilerin yemeklerini yedikten sonra aldıkları ödülün ardından yerlerine bile oturmadan salonu terk ettiği görüldü. Büyük ayıp olarak nitelenen bu durum istenmeyen görüntü olarak kaldı.
Son ödüller de kimse yoktu
Bakan Doç Dr. Ayşenur İslam’ın ödül verip aldığı ve kısa bir konuşma yapmasının ardından salondan ayrılmasını takiben protokolde tamamen ayrıldı. Ödül dağıtıma devam edilmesine rağmen sona yaklaşan dağıtımda salonda Ödül alacaklar ile vereceklerde yoktu. Hazır bulunup ödül alacak kişiler ise ödüllerini boşmasalar önünde aldı. Gecede sona kadar kalan ve tüm ödül törenini baştan sona fotoğraflayan basın mensupları idi.
Ödül gecesine destek veren gönül dostları sponsorlara ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam verdi.
Basın emekçilerine ödüllerine ödüllerini Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt verdi.
Selim Özen  (Bedensel engelliler İl Temsilcisi) Ödülünü Sapanca Şöförler Odası Başkanı Osman Kubilay’dan aldı.
Suat Güven (Halter Bedensel Engelliler Dünya 4ncüsü ve Avrupa 2.si)
AFD Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Turna’dan ödülünü aldı.
Yüzmede Down Sendromlular Şampiyonu Fatma Çağlar Demir’e ödülünü A.F.D. Sakarya  Başkanı Ömer Bektaş verdi.
Yılın sporcusu Enes Erkan’a ödülünü A.F.D. yöneticisi Önder Akçay verdi.
Ömer Faruk Avcı adına ödülünü Hakan Avcı’ya A.F.D. Yöneticisi İbrahim Koşutan takdim etti.
Yılın Hakemi Uğur Kobaş’a ödülünü Sakaryaspor eski yöneticisi Orhan Tufan  verdi. Kobaş İsviçre’de olduğundan ödülü Hikmet Şaha aldı.
Sakaryagücüspor  U-14 / U-15 Takımlarına ödüllerini Sakarya AFD Onur Kurulu Üyesi Kenan Oran takdim etti.
Demirspor  U-15 / U-17 takımlarına ödüllerini Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın verdi.
Harmanlıkspor U17 takımına ödülünü  Sakaryaspor Alt yapı sorumlusu baş antrenörü Tamer İlaçan verdi.
Adapazarıspor  U17 Takımı ödülünü  Sakarya AFD Yönetim Kurulu Üyesi Adil Yazıcı’dan aldı.
Sapanca Akademispor U19 takımına ödülünü  Sakarya AFD Yönetim Kurulu Üyesi  Burhan Arap verdi.
Spor adamları ödül töreni öncesinde ayak üstü sohbet ettiler.
Ödül gecesi öncesinde yemek yediler.
Sapanca Kırkpınarspor U19 Takımına ödülünü Bursaspor Yöneticisi Fatih Vardar takdim etti.
Yıldırımspor U14 Takımına ödüllerini  Ödüllerini Bursaspor Yöneticisi Halil Özyürek verdi.
Sakaryaspor Tribün liderlerinden Murat Ercan’a ödülün Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan verdi
Çaykışlaspor U19 takımına ödülünü  TFFHGD Sakarya Şubesi Yöneticisi Mehmet Alaçalı verdi.
Erenlerspor U16 takımına ödülünü Bülent Uygun verdi.
Alparslan Demir ve İ.Berk Koçak’a ödülünü Sakarya AFD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Güler verdi.
Down Sendromlu Fatma Çağlar Demir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a kendi yaptığı hediyesini verdi.
Sakaryaspor U17 takımına ödülleri Jandarma Alay Komutanı Adnan Şimşiroğlu takdim etti.
Sakaryaspor U19 takımına ödülünü Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı’ndan aldılar.
Süper Amatörü Altın 11’İ: Burakhan Dönmez (Kocaali),Furkan Gezer (Erenler),Şenol Yıldız (Kırkpınar),Cengiz Reis (Kocaali),Kemal Bağdatlı (Hendek),Hakan Mert Olgun (Kocaali),Doğan Çakır (Adapazarı),Yalçın Yalazı (Sapanca),Onur Kalyoncu (Kocaali),Doğancan Güvener (Pamukova G.Gücü),Kral Ok (Sahil Karadeniz)Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ödüllerini takdim etti.
1.Amatörün Altın 11’İ: Çetin Kaya (Hendek Akovaspor) Mehmet Koç (Akyazıgücü),Sergen Çimşit (Alaağaç), Alkan Atar (Yıldırımspor), Baki Selim (Ferizli Karadeniz),Burak Doğan (Çaykışla), Halil Yeşilyurt (Ç.Bekirpaşa)Serkan Kansoy (Kaynarcaspor),Nazmi Ayvar (Hacımercan),Burak Koca (Karapürçek),İsmail Sırtlı (Büyükdere Şahin) Ödüllerini TRT Spor Yorumcusu Tarık Üstün’den aldılar.
 Yılın Başkanları: Mustafa Altuntaş ( Kocaalispor),Cemalettin Yılkın (Yeni Hendekspor),Bülent Pulat(Sapanca Gençlikspor) Ödüllerini Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Basketbol Şube Başkanı Akgün Altuğ’dan aldılar.Avrupa Şampiyonu olan Bursa B.Ş.B. Voleybol takımına kupasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam verdi.
Yılın Süper Lig’inin Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Yılın Futbolcusu Fernando Belluscu’ye verilmek üzere Bursa Büyükşehir Belediye Bayan Voleybol Takımına teslim edilen ödülleri Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan verdi.
Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’ne ödülünü  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam verdi.
Sakarya’lı futbolcular Mehmet Uslu ve Güven Varol’lun vekillerine ödüllerini Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan teslim etti.Spor programı dalında Bünyamin Gezer-Tarık Üstün’e Ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek verdi.
Geceye katılan Belediye Başkanları ve Belediye temsilcilerine ödüllerini Bakan Ayşenur İslam verdi.Sporcu dostları olan Bülent Uygun ve Orhan Kocabıyık adına Erdem Uğurkan’a ödüllerini Bakan İslam verdi.Klasman Ligi Saha komiserleri olan Hüseyin Güler,Nuri Dindar, Orhan İpar’a Ödüllerini Eski Hakemlerden Bünyamin Gezer verdi.
Yılın Hakem Triosu: Gökhan Kahyacık, Tayfun Güz, Zeynel Abidin Erdoğan, Ödüllerini Eski Hakem ve TRT Spor Yorumcusu Bünyamin Gezer’den aldılar.
Sakarya Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a gecenin anlam ve önemine binaen Plaket takdim etti.
Yılın Antrenörleri: Ali Kemal Yener (H.Akovaspor) ,Kazım Korur (F. Karadenizspor),Bayram Ay (Hacımercan)öÖdüllerini Bünyamin Gezer’den aldılar.
Yılın Başkanları: Abdullah Abdi (F.Karadenizspor), Aydın Birinci  (Alaağaçspor), Nait Usta (Kaynarcaspor) ödüllerini TRT Spor Yorumcusu Tarık Üstün’den aldılar.
Süper Amatörde Yılın Saha Komiserleri: Mahmut Güzel, Yılmaz İrken, Mehmet Öz, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’dan ödüllerini aldılar.
Yılın Hakem Triosu: Atilla Karaoğlan, Mehmet Alaçam, Oğuzhan Yiğit Karpuz, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’dan ödül aldı. Yılın Antrenörleri: Talip Toprak( Kocaalispor),Sami Bağdatlı(Yeni Hendekspor),İsmail Küçük(Erenlerspor), Ödüllerini SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ’dan aldılar.
Yılın Antrenörü İdris Demir adına ödülü yönetici olarak Hüseyin Bilgiç’e Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız verdi.  Yılın İl Temsilcisi olan Alpay Alev’e ödülünü AKP Milletvekili adayı Recep Hacıeyüpoğlu verdi Yılın Kulüp Başkanı olan Orhan Bayraktar yerine , ödülünü Yusuf Ertuğrul Erdem, Fatih Bektaş’tan aldı. Yılın Başkanı olan Akgün Altuğ’a ödülünü TFF Tahkim Kurulu Üyesi Taner Ünlü verdi. Gecenin sunucuları Oktay Sarı ve Esrin Özgüler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar