Rekor katılım

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Serdivan’da bulunan Sakarya Spor Salonunda Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası açılış töreni yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Serdivan’da bulunan Sakarya Spor Salonunda Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası açılış töreni yapıldı.
Tüm sporcuların salona girişi ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm sporcularımızın sakatlık yaşamadan başarılı bir şampiyona geçirmelerini diliyorum” diye konuştu. Törende konuşan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Aktürk, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir şampiyona olmasını temenni ettiler. Konuşmaların ardından gerçekleşen Abhaz oyunları grubunun gösterisi büyük alkış aldı.
Törenin ardından devam eden müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara madalyalarını Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Federasyon Başkanı Esat Delihasan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Aktürk, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin ve Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan takdim etti.
28 Ocak- 01 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyona 56 ilden 2722 sporcu katılım göstererek rekor kırıldı. Bu sonuçla Sakarya’da yapılan şampiyona “en yoğun katılımlı organizasyon” olarak kayıtlara geçti. Karatecilerin 680’i minik, 2042’si de yıldızlar kategorisinde yer alan sporculardan oluştuğu belirtildi.
Seyircilerin de yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada, sporseverler önümüzdeki Pazar gününe dek sürecek turnuvayı Sakarya Spor Salonunda takip edebilecekler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar