MÜSİAD’ın Fuarı kapılarını açtı


15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na Sakarya’dan 12 Firma katıldı

MÜSİAD’ın Fuarı kapılarını açtı

MÜSİAD tarafından iki yılda bir olarak geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Fuarı ve İş Forumu Kongresi kapılarını açtı. Fuara; Sakarya’dan 12 büyük şirket katılarak, açtığı stand ile Sakarya’yı Dünya’ya tanıtıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir olarak geleneksel olarak düzenlenen 15. Uluslararası Fuarı’nın açılışı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi (IBF) Kapanış Oturumu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul CNR Fuar Merkezinde gerçekleşti.  26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılımlarını beklenildiği fuara; Sakarya’dan 12 büyük şirket katılarak, açtığı stand ile Sakarya’yı Dünya’ya tanıtıyor. MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, açılış sonrası beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve MUSİAD Sakarya Şubesi kurucu başkanı ve Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar birlikte Sakaryalı firmalarının stantlarını tek tek ziyaret ederek, tebrik etti.

Dünya, Sakarya’yı bu fuarla tanıyor
Sakarya’dan bu yıl 12 şirketin katıldığı 15. Uluslararası Fuarı’nda; 6 ve 7 Holl’de Büyük Coşkunlar Proteindik Kimya Sanayi Havai Fişek Oyuncak Sanayi Şirketi ve Sakarya Kırtasiye Yaşar Coşkun, Taraklı Termal Turizm Şirketi Ahmet Genç, Sakarya Özel Erkek Giyim Şirketi İsmail Eminler, Okuyan Masa ve Sofra Sanayi Şirketi Mustafa Okuyan, Matplas Plastik Metal Sanayi Şirketi Ali Nuri Ergün ve Riziko İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Danışmanlık Sanayi Şirketi Mustafa Gavasoğlu yer aldı. İnciler İnşaat Kum Ocağı İşletmeciliği Sanayi Şirketi Halit İnci, Çakmak Vinç Sanayi Şirketi Suat Çakmak , Stk Makina Gıda Makinaları Sanayi Şirketi Kadir Ahmet  ve Adabant Sanayi Şirketi 4. Holl’de, Seli Kaynak ve Meyve Suları Sanayi Şirketi Mustafa Kösemusul 5. Holl’de ile Çağdes Ebatlama ve Mobilya Hizmetleri Babi House Mahmut Balaban’da 1 Holl’de stand açtı.

Türkiye, ekonominin parlayan yıldızıdır
Fuarın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; MÜSİAD uluslararası Fuarı’nda özel sektörün ürettiği radar sisteminin, insansız hava araçlarının, millî piyade tüfeğinin, roket sistemlerinin, iletişim ve bilişim projelerinin ilk kez sergileneceğini büyük memnuniyetle öğrendiğini ifade ederek; “Bu projelerin bir kısmını başbakanlık yaptığım esnada bizzat başlatmıştım. Devam eden projeleri de her aşamada teşvik etmiştim. Küresel kriz ortamına rağmen gerek bu projelerin gerek daha birçok projenin hiç hız kesmeden, hiç kesintiye uğramadan devam etmesini temin ettik, teşvik ettik. Türkiye ekonomisi çok ciddi bir değişim sürecinden geçti, geçmeye de devam ediyor. Küresel krizlere aldırmadan, bölgemizdeki ve dünyadaki krizlere takılmadan hatta içeriden ve dışarıdan yapılan taarruzlara da boyun eğmeden Türkiye ekonomisi, istikrarla büyümesini sürdürüyor” dedi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar