Timsah Gözyaşları


                                Timsah Gözyaşları - ?Temmuz? 2014 

    2013-14 Futbol Sezonu’nu, acısıyla-tatlısıyla geride bıraktık. Geçtiğimiz sezon tüm spor camiasını olduğu gibi, beni de sarsan olay Sakarya ASKF Başkanı Hüseyin Kama’nın ölümüydü. Tabii Kama’yı zaman zaman bu sütunlarda eleştirdim. Ancak iyi yaptığı işleri de görmemezlikten gelmedim. Bazıları gibi cenazesine gidip, timsah gözyaşları dökmedim.
   Amatör sporu yönetenlerin her zaman, gerçekten samimi olmalarını istedim. Geçmiş dönemlerde yazdığım haber ve yorumları dikkatlice okursanız, ne demek istediğimi anlarsınız. Ben hep gençlere, gerçekten spora hizmet edenlerin yanındayım.  Sahtecilik yapanlarla, samimi olmadan etraflarına şirinlik taslayanların, sahte gülücük atarak “Spor yapıyoruz” diyenlerin ise her zaman karşısındayım.
   Geçtiğimiz sezon Adapazarıspor 800 bin liraya yakın para harcadı. Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) düştü. Herkesin “Ligden düşer” dediği Karasuspor tarih yazdı. Sapanca Gençlikspor, Serdivanspor barajını geçemedi.
   Arifiye İlçesi’nin mahallesi olan Kalaycıspor ise, 200 bin liraya yakın para harcayarak BAL’a çıktı. Futbolu bileceksin. Bol para ile atıp tutmayacaksın. İyi bir ekip ve sabır ile yoluna devam eden Karasuspor ve Kalaycıspor, sezonu mutlu kapattı. Adapazarıspor,Kocaalispor ve Sapanca Gençlikspor taraftarlarını şok ettiler.
   1nci Amatör Lig’de ise Kuzey ve Güney bölgesi takımları sezona damgasını vurdu.Sahil Karadenizspor, Kuzuluk Ersoyspor, Karasu Aziziyespor,  Arifiye Doğanspor, Hanlıköyspor ve Sapanca Akademispor Süper Amatör Lig’e çıktı.
   Beni en çok şaşırtan takım ise Çaykışlaspor oldu. Erenler ilçesi ekibi, bir önceki sezon olduğu gibi, geçen sezon da Süper Ligi kıl payı kaçırdı. Yazımın başında dediğim gibi, samimi olmadan şirinlik yapsanız da, bazı şeyleri hak edeceksiniz.Karapürçekspor da son 3 yılda, 3 kez final oynamasına rağmen şampiyonluğu kaybetti. Takdiri ilahi hiçbir zaman değişmez.
   2nci Amatör Lig’de maç izlemesem de, bazı konular üzerine durmadan geçmeyeceğim. Sahteciliğin diz boyu olduğu 2nci Lig’de, şampiyonlar trajik komik bir şekilde belli oldu. Sahte futbolcu oynatan Orman Gençlikspor, Hendek Boğazspor maçına çıkmadı. Hendek Boğazspor maç yapmadan 1 yıllık aranın ardından 1nci Lig’e yükseldi.
   Orman Gençlikspor ise hak etmediği şampiyonluğu kendi elleri ile rakibine teslim etti.Yeşiller Gençlikspor’u yense şampiyon olacak olan Göktepespor da maça çıktı. Ancak futbol müsabaka talimatına uygunsuz bir şekilde, kartsız sahada yer aldı ve rakibi karşısında 3-0 hükmen mağlup oldu.
   Hendek ekibi Yeşiller Gençlikspor ise, tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Gerçi Hendek ekibi şampiyonluğu fazlasıyla hak etmişti. Göktepespor ve Orman Gençlikspor ise sorumsuzluklarının kurbanı oldular.
   Her zaman söylüyorum. İlimizin nüfusuna göre takım sayımız orantısız. Çok takım olması, daha fazla spor veya başarı anlamına gelmiyor. Adam sahte futbolcuoynatıyor. Lisans unutuyor. Benim veya senin, kardeşinin, arkadaşının, evladınınkafasını-gözünü yarıyor. Ailelerin seyrettiği maçta küfürler havada uçuyor. Tesislerimiz, sahalarımız pislik içerisinde. Hurda araçlar ile maça gidiyoruz. Biz de bu spor adamlarını içimizde barındırıyoruzPrim tanıyoruz. Plaket veriyoruz. Sonra da bana diyorsunuz ki , “Biz spor yapıyoruz” Ne spor ama. Futbolcu tarlasında, futbolcu yetişmez oldu. Profesyonel başarı zaten yok. Sakarya amatörünün hali işte maalesefbu.
   Bu arada Sakaryaspor’un gözü aydın. Transfer açıldı. Dertler bitti mi bilinmez. Ancak şu bir gerçek ki, yüzümüz biraz olsun gülmeye başladı. Büyükşehir Sakaryaspor’un yanı sıra basketbola verdiği destekle tüm Türkiye’de dikkatleri üzerine çekti.
   Sakaryaspor için geç oldu. Bu transfer yasağının kalkmasını uzun yıllar bekledik. Geç olsun güç olmasın misali, umarım Sakaryaspor, Sakarya’nın sporu hak ettiği yere gelir.
   Umarım müdürüm Ali abinin dediği gibi, biz de bu sütunlarda tekrar Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon ile oynadığımız maçların yorumlarını yazarız. Tıpkı 1999 yılında F.Bahçe’den kiraladığımız Sergio ile F.Bahçe’yi devirdiğimiz, 2006 yılında Rasim Vardar’ın golü ile Trabzonluları susturduğumuz ve de 2007 yılında Cangele’nin golü ile Beşiktaş’ı şampiyonluktan ettiğimiz gibi. Yani kısacası eskiler bilir, sevdanın ligi olmaz.
   2014-15 sezonu tüm spor camiamıza şimdiden hayırlı-uğurlu olsun. Yeni sezonda Sakarya’da sporumuzda sahtecilik olmadan,  samimi bir şekilde, timsah gözyaşları dökmeden, gerçekten centilmence  ve dostça, kazasız-belasız, kavgasız, gürültüsüz ve de küfürsüz, zevkli müsabakalar izlemek üzere, her şey gönlünüzce olsun. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar