Futbol Bu


                                          Futbol Bu - 9 Eylül 2014

 Sakarya Amatör Futbol’da 2013-14 Sezonu, Valilik Kupası Şampiyonu Arifiye Kalaycıspor ile Sapanca Gençlikspor arasında oynanan maçla sona erdi.
   Nisan ayında Serdivan Stadı’nda oynanan maçta Sapanca Gençlikspor’u 2-1 yenen Arifiye Kalaycıspor, bu kez rakibine 2-0 yenilerek, Valilik Kupası’nı alma fırsatını kaçırdı.
   Süper Amatör Lig Play-Off şampiyonu Arifiye Kalaycıspor ile Play-Off ikincisi Sapanca Gençlikspor’u karşı karşıya getiren Valilik Kupası maçı, Adapazarı Atatürk Stadı’nda saat 17.00’de başlayacaktı. Maçtan 1 saat önce stada geldim. Saat 17.00’yi gösterirken, Kalaycıspor sahadayken, Sapanca Gençlikspor ile hakemler ise çimde yoktu. Değerli büyüğümüz Suat Beyenal’a; “Abi maç saatini yanlış mı yazdık?” diye sordum. O da “Saat 17.00’de başlaması gerekiyor” diye cevap verince sustum.
   Sapanca Gençlikspor sahaya 11 futbolcu ile çıktı. Ama kulübede, 2 sporcu, 2 teknik adam ve 1 yönetici vardı. Oysa Arifiye Kalaycıspor’un listesine isimler sığmıyordu.Bölgesel Amatör Ligi (BAL) rakibine kaptıran Sapanca Gençlikspor’un, yedek futbolcu bulmakta zorlandığı için maça geç çıktığını zannettim. Çünkü Sapanca’nın kulübesizengin değildi. Ancak ilçe protokolü ve büyükleri tribünlerdeki yerlerini almışlardı.
   Kalaycıspor’da ise kulübede gördüğüm zenginliği, tribünde göremedim. Tarihinde ilk kez BAL’da oynayacaksın ve ilk kez Valilik Kupası maçına çıkacaksın, ancak ilçe protokolü ortalıkta yok. Kalaycı’nın sezon açılışına da katılmıştım. Orda da birciddiyetsizlik ve takımda hava olmadığını görmüştüm. Kalaycısporlu futbolcular, “Biz üst ligde oynuyoruz. Süper Amatör Takımı’nı mı yenemeyeceğiz?” edası ile ayakları yere basmadan maça çıktılar. Ama maç sonu hüsrana uğradılar.
   Nisan ayında Sapanca Gençlikspor’u 2-1 yenen kadrodan Semih, Oğuz ve Yunus ilk 11’de sahada. Çağatay, Murat ise yedek kulübesinde. Takımı BAL’a çıkaran başkan ve teknik heyet değişmedi. Maçın ilk yarısında Sapanca Gençlikspor’a 3 gol atmasını beklediğimiz Kalaycıspor herkesi şaşırttı. Sapanca Gençlikspor karşısında yenilenen kadrosu ile çıkan Kalaycıspor’u beğenmedim.  
   Sapanca Gençlikspor’da yönetim aynı, teknik heyet ise değişmişti. Hakan Koçerantrenörlüğünde maça çıkan Yeşil-Beyazlılar’da, nisan ayında oynanan maçta Kalaycıspor’a 2-1 yenilen kadroda sadece Yaşar, Yusuf ve Oktay vardı.
   Koskoca 2 ilçe takımı, birinin kulübesi, diğerinin ise gönlü zengin. Kalaycıspor’daforvetler bekleneni veremedi. Kırmızı-Siyahlı ekipte transfer edilen futbolcuları sahada göremedim. Takımın iyileri arasında yine eski futbolcuları Yunus ve Oğuz vardı. KaleciSemih yediği gollerde zamanlama hatası yaptı. Niyazi Polat ise yüzde yüzlük gol fırsatını tepti.
   Sapanca Gençlikspor’a gelince; en iyi futbolcusu Yıldıray Aktürk’tüHava toplarındageçit vermeyen ve savunmayı toparlayan Yıldıray, sahanın yıldızıydı. Defansta Yıldıray ile iyi bir uyum sağlayan İzzet de, performansı ile benden alkış aldı.Zamanlaması, oyun zekası ve yerinde müdahaleleri ile rakip forvetlere aman vermedi. Kalaycıspor kalesine 3 şut çekip, ikisini golle süsleyen Oktay Balkaya da benden artı bir not aldı.
   Maçın hakem üçlüsü bana göre kusursuz bir yönetim sergiledi. Orta Hakem Erkan Engin, Sapanca Gençlikspor’lu Serkan’a ikinci sarıdan kırmızı kart göstererek, haklı bir şekilde oyun dışına gönderdi. Teknolojiye ayak uyduran hakemlerin performansı süperdi.
   Maçta çizgi hakemi olarak görev yapan Hasan Kösemen’e; “Hocam Sapanca bizi şaşırttı” dedim. Kösemen bana “Futbol bu” diye cevap verdi. İşte gerçekten futbol bu.  Futbol ekip oyunu, istediğiniz kadar favori olun. Maç oynanmadan kazanılmaz.
   Bir üst ligde yer alan Kalaycıspor, Şampiyonluk Kupası’nın ardından, amatör futbolunen prestijli kupasını müzesine götürme şansını tepti. Sapanca Gençlikspor ise 11 sporcusu ile çıktığı maçın, son 20 dakikasını 10 kişi oynamasına rağmen rakibini yendi. Hem ligdeki rövanşı aldı, hem de Valilik Kupası’nı müzesine götürdü. Ama Sapancaspor ile özdeşleyen “Haramiler” adlı taraftar grubu bu kez tribünleri dolduramadı. As Akyazıile oynanan baraj maçında maratonu dolduran Haramiler, Serdivan ile oynanan baraj maçına daha az ilgi gösterirken, Valilik Kupası Müsabakası’na da az sayıda seyirci katıldı.
   Bu maç iki takım için de bir ders olmalı. Kalaycıspor kulübeyi zenginleştirirdi. Ancak kulüp hala BAL’da oynayacak olmanın farkında değil veya ya bu iş ciddiye almıyorlar, ya da rakibi. Kalaycı’lıların, bir de kupa maçı biter-bitmez rakibi ve hakemleri tebrik etmeden soyunma odalarına gidişine ise; “Sizin futbol anlaşınız bu mu?” diyorum.
   İlimizi 8 yıl profesyonel ligde temsil eden Sapanca Gençlikspor’da yönetimdekizenginliğin kulübede de olması lazım. Aksi takdirde Süper Amatör Lig’de işleri çok zor.
   Haydi Bismillah. 2013-14 Sakarya Amatör Sezonu’nu Valilik Kupası maçı ile kapattık. 2014-15 Sezonu başlıyor. Yeni sezon tüm spor camiasına hayırlı-uğurlu olsun. Allah kazasız-belasız, centilmence-dostça maçlar izlemeyi hepimize nasip etsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar