Dört Dörtlük Bir Ekip


                                    Dört Dörtlük Bir Ekip - 26 Ekim 2013

       Sakarya Süper Amatör Lig'de 4ncü hafta geride kaldı. Sadece adı Süper olan ligde , 4ncü hafta maçlarında Erenler Sentetik sahada oynanan Garajlar Taçspor-Çaybaşı Bekirpaşaspor müsabakasını izleme fırsatı buldum. 
Mükremin Uzer ve yardımcılarına fazla iş düşmeyen müsabakaya Garajlar Taçspor hızlı başladı. Ama Ne hız.  Maçın başında kaleci Ahmet ile karşılaşan Garajlar Taçspor'un golcüsü Ömer Avcı, topu kaleci Ahmet'in kucağına attı. Ardından dönen topta Çaybaşı Bekirpaşaspor'da Yunus Emre , atamaya atarlar misali topu ağlarla kucaklaştırdı.
    Ç.Bekirpaşaspor'un Yıldırımspor'dan transfer ettiği, Abdülkadir Ordukaya'yaburada bir parantez açalım. Bekirpaşa'dan Sakaryaspor'a transfer olan Mert İrger gibi, Abdülkadir Ordukaya'da , Sakaryaspor veya diğer büyük takımlardaoynayacağının sinyalini verdi. Her geçen maç büyüleyen performansı ile yıldızını parlatan Abdülkadir Ordukaya , Garajlar Taçspor maçında oynadığı futbolla , taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bıraktı.
    Bekirpaşa'dan Çanakkale Dardanelspor'a transfer olan ve tekrar Bekirpaşa'ya dönen Sertaç Diker , 43ncü dakikada yaptığı faul ile ikinci sarıdan kırmızı kartı görerek takımın 10 kişi bıraktı. Bana göre gole giden rakibine faul yapması gereksizdi. Zira G.Taçspor’lu futbolcunun kaleyi çaprazdan gören pozisyonda golü atması zordu.  Hakem haklı olarak ikinci sarı kartı gösterek Sertaç’ı oyun dışına gönderdi.
    İkinci yarıya yine Taçspor hızlı başladı. Siyah-Beyazlılarda Ömer Avcı veMuharrem Cesur , bir biri ardına yüzde yüzlük golleri kaçırarak taraftarlarına ve teknik heyetine saç baş yoldurdular. Abdülkadir Ordukaya’nın bir maestro gibi takımı yönlendirdiği Çaybaşı Bekirpaşaspor ise , 10 kişi kalmasına rağmen cesurca futboluna devam etti.
    Turuncu-Mavililer oyuna ikinci yarıda giren Fehmi’nin golü ile Taçspor karşısında rahatladılar. Tecrübeli Futbolcuları Yunus Emre’nin son 5 dakikada attığı 2 gol ile dört dörtlük bir ekip olduklarını dosta düşmana gösterdiler.
    Bekirpaşaspor antrenörü Bayram Berber’i kutlamak gerekir. Garajlar Taçspor karşısında yerinde ve zamanında oyuncu değişiklik hamlesi, takımını 1 kişi eksik oynamasına rağmen cesurca futbol oynatması , ekibinin 3 puan almasında başrol oynadı. 
    Açıkçası kadrosundaki Yavuz, Yasin ve Semih’i Erenlerspor’a kaptıran Ç.Bekirpaşaspor’un , Süper Amatör Lig’de başarılı olacağını düşünmüyordum. Ama Bayram Berber faktörünü  unutmuş ve Bekirpaşa’nın alt yapısından gelen futbolcuların bu kadar başarılı bir performans sergileyeceğini ummamıştım. Ama O’nlar ( böyle giderse) beni ve rakiplerini , şaşırtmaya devam edecekler.
    Bu arada ev sahibi Garajlar Taçspor’a ne demeli. Sen yılların forveti Ömer Avcı , o golleri nasıl kaçırırsın. Geçtiğimiz yılki performansın ile Taçspor’u ligde bıraktın. Ancak Bekirpaşaspor maçında kaçırdığın gollere ne demeli. Ya Muharrem Cesur. Ömer Avcı gibi fiziğin yerinde ama golleri atacak, kimya yok sende. 
Bir dip not da , Garajlar Taçspor savunması ve kalecisi için. Soruyorum sizlere. 45 dakika 10 kişi oynayan rakibiniz karşısında , kalenizde 3 gol görmek size yakıştı mı ?
    Her iki takımda futbolu çok seviyor. Ancak Taçspor’dan daha iyi bir ekip olan ve kazanmayı daha çok isteyen Bekirpaşaspor rakibini yenerek , üst sıralar için iddialı olduğunu ortaya koydu.
    Garajlar Taçspor cephesinde ise , alınan kötü sonuçların kime fatura edileceğini bilemem. Bildiğim bir şey var ise ; o da daha önce yazdığım gibi ,  bu kadro ve bu futbol ile Taçspor’un Süper Amatör Lig’de tutunması çok zor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar