Baraj Kurbanı


                                      Baraj Kurbanı - 29 Nisan 2014

    Serdivanspor-Sapanca Gençlikspor Bölgesel Amatör Lig (BAL) baraj müsabakası, Atatürk Stadında oynandı. Maç öncesinde bana ; “Hangi takım favori , maçı kim kazanır ? diye soran sporseverlere ve meslektaşlarıma, ;”Bu tür maçların favorisi olmaz. Ancak;  tabii Serdivanspor , bir üst ligde olmanın tecrübesi ile daha ağır basıyor.  İki takımdan , hangisi kazanırsa pek şaşırmam demiştim. Nitekim maçı , Serdivanspor 1-0 galip tamamladı.
Gelelim şimdi maça. Atatürk Stadında oynanan ve Giresun’lu hakem Mustafa Tuncay’ın yönettiği maça hızlı başlayan Serdivanspor oldu. Sapanca Gençlikspor,  karşısında ilk yarıda daha çok pozisyona giren takım Serdivanspor oldu. Sapanca Gençlikspor , müthiş taraftar desteğini arkasına almanın gücünü bana göre sahaya yanıstamadı. Serdivanspor, Sapanca Gençlikspor karşısında da ha baskın, daha istekli , daha arzulu bir futbol sergiledi. Oysa Serdivan’daki ışığı , Sapanca’da göremedim. Sahada hucüma çıkmakta zorlanan , top rakipteyken pres yapmayan bir Sapanca vardı. Hatta bir arada Sapanca Gençlikspor hücumunda , topu uzaklaştırmaya çalışan Serdivanspor’lu Özgür’ün kafa şutunda , top 8 metre havaya yükseldi. Yere düştü. Bu pozisyona bakıyorum. Topun etrafında kimse yok. Top 5 saniye havada asılı kalmış. Sapanca’nın golcüleri ortalıkta yok !
    Aslında Sapanca Gençlikspor, Serdivanspor’a göre daha fizikli futbolculardan kurulu bir ekip. İlk yarıda 4 Serdivan , 1 Sapanca atağını izledik. Bu tür final maçlarının , tabiî ki kısır çekmişme ile geçeceği belli. Ama teknik , taktik ve fizik olarak her şeyini ortaya koymak lazım. Serdivan , bu 3 kurala iyi uydu. 90 dakika boyunca mücadelesini bırakmadı. 
    İlk yarısı kale arkasında “Tüh be kardeşim , o gol kaçar mı ? Ben olsam atarım “diyerek söylenen Caner İlaçan ; 64ncü dakikada Gökhan Çekiç’in yerine oyuna girdi. Skordaki dengeyi değiştirdi. 68nci dakikada Serdivanspor , Sapanca Gençlikspor kalesini ablukaya aldı. Meşin yuvarlak, 10 dakika boyunca Sapanca ceza sahasının içersindeydi. Bu 10 dakikada ne mi oldu? Serdivan 1 şut çekti. Sapanca Kalecisi Bilge , topu kornere çeldi. Serdivan bir şut çekti.  Top Bilge’nin parmaklarına değip üst direkten kornere çıktı. Ben kenardan “Bağıra bağıra gol geliyor “diyorum. Ama Sapanca’lılar duymuyor. Topu bir türlü ceza sahasının dışına çıkartamadılar. Nitekim Bilge , bir pozisyonda daha golü önledi. Ancak Caner , 78nci dakika attığı mükemmel bir kafagolü ile skorda dengeyi değiştirdi. Bu dakikadan sonra Serdivanspor , skoru koruma , zamanı çalma adına sahada mücadelesini sürdürdü.
    Serdivanspor’da oyuncu değişikliği konusunda zaman zaman eleştirdiğim Antrenör Reşat Salpat, 3 oyuncu değişikliğini en iyi şekilde kullandı. Sapanca’da ise Antrenör Yasin Çelik, takımının oyunundan memnun olmalıki , Yeşil-Beyazlılar 2 oyuncu değişikliği 90 dakikayı tamamladı. Serdivanspor’da en çok beğendiğim futbolcu Enes Buruşoğlu idi. Kaptan Özgür Özkan dinamo gibi çalışırken, Gökhan Kazan da mücadelesi ile benden bir artı not aldılar.
    Sapanca Gençlikspor’a gelince , kalecisi Bilge’yi tüm tribünler alkışladı. Serdivan orta sahası arı gibi çalışırken, Sapanca orta sahası ve forveti , Serdivan karşısında tel tel döküldü. Maçın hakemi Mustafa Tuncay, Serdivanspor’un lehine birkaç faul hatası dışında , maçın skoru etkileyecek , gözle görülür bir hata yapmadı. Sonuçta Serdivanspor BAL’da kalırken, Sapanca Baraja takıldı. Sapanca Gençlikspor’a final yaramıyor. Bir zamanlar ilimizi profesyonel Lig’de temsil eden Sapancaspor’un , bu tür final maçı oynamadan BAL’a çıkması lazım. Bunu 2012 yılında , As Akyazıspor ve bu sene de Serdivanspor karşısında gördük.
    Son olarak 2014-15 sezonunda ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecek olan Karasuspor, Sakarya Kalaycıspor ve Serdivanspor’a 3ncü Lig yolunda başarılar diliyorum. Her şeyin para olmadığını, mücadele ve istemeyle başarının geleceğini gösteren Karasuspor ve Kalaycıspor ise, bazılarına futbol dersi verdi. Sapanca Gençlikspor’un, Adapazarıspor’un , Kocaalispor’un şapkalarını önlerine alıp, düşünmeleri ve rakiplerinden bir şeyler öğrenmesi gerektiğini söylememe gerek yok. Gerçekten BAL’ı istiyorsanız. Harcamalarınıza değil, icraata bakınız. Her şey gönlünüzce olsun. Kazanan Sakarya Futbolu olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar