BAL'lı Olmak Lazım

                                                

                                   BAL'lı Olmak Lazım - 15 Eylül 2014

    2014-15 Futbol Sezonunda heyecan fırtınası tüm hızıyla devam ediyor. SezonaSakaryaspor’un futbol heyecanı ile başladık. Spor Toto 3ncü Lig 3ncü grupta ilimizi temsil eden Sakaryaspor, ligde oynadığı 2 maçtan da 1’er puanla ayrıldı. 
    Ardından gözümüzü Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çevirdik. BAL 10ncu grupta ilimizi temsil adına ter döken Karasuspor, Çıksalınspor deplasmanında çıktığı ilk sınavından 2-1 mağlup ayrıldı.
    BAL’daki diğer temsilcilerimiz olan Arifiye Kalaycıspor ile Serdivanspor ise 14 Eylül Pazar günü Kalaycı Sentetik Sahada kozlarını paylaştılar. Ben de Kalaycıspor ile Serdivanspor’un BAL’daki ilk sınavını yerinde takip ettim.
    Valilik kupasını Sapanca Gençlikspor’a kaptıran ve tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Arifiye Kalaycıspor, kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullandı. Böylece Serdivanspor’u Oğuz’un attığı golle 1-0 yenerek, lige mutlu başladı.
    Şimdi gelelim Kalaycı Sahasında gözüme çarpanlara. Çaybaşı’ndan Kalaycı’ya maçı seyretmeye gelen futbolsever abim Ali Kibar’ın dediği gibi, maçın favori takımı Serdivanspor’du. Evet Serdivanspor için, “Kalaycıspor’a 3 atar“ diyorduk. Ama Sapanca Gençlikspor-Arifiye Kalaycıspor maçında yanıldığımız gibi,  Kalaycıspor-Serdivanspor randevusunda da yanıldık. Maç 90 dakika. “Müsabaka bitmeden, maç oynanmadankazanılmaz” demiştik. Gerçekten de öyle.
    Sapanca Gençlikspor karşısında rakibi hafife alan Kalaycıspor, yenilgiyi hak etmişti. Bu kez Serdivanspor, Kalaycıspor’u hafife aldı. Ama yenilgi hak etmedi. Çünkü Serdivanspor, Kalaycıspor kalesine akın, akın geldi. 3 topu direkten döndü.  Semih, Caner, Muhammed, Burak, Necmi Onur ve Ertuğrul ile girdiği yüzde yüzlük gol pozisyonlarını değerlendiremedi.
Aslında Kalaycıspor’un kalesinde Semih yoktu. Kale arkasında ısınan    Serdivanspor’un golcüsü Necmi Onur bana; “Abi kaleci süper. Sapanca maçındaki kaleci olsa, şimdi 3 gol bulmuştuk“ dedi.  Evet Kalaycıspor’un kalesinde, bir dönem Sakaryaspor’da da forma giyen Abdülkadir Ünver vardı. Kaleci demek, 1 puan demek. Gerçekten Kalaycıspor, Serdivanspor karşısında kalecisi Abdülkadir’in kurtarışları ile hayat buldu.  Bana göre sahanın tek yıldızı kaleci Abdülkadir’di.
    Kalaycıspor’da Oğuz, Yunus ve Özgür, yüzde yüzlük gol pozisyonlarında başarılıolamadılar. Serdivanspor Antrenörü Reşat Salpat, skoru değiştirmek için yaptığıhamlelerde başarılı olamadı. Kalaycıspor Antrenörü Güngör İçer ise, yeni transferiOnur’u oyuna soktu. Onur, kondisyon eksikliği olmasına rağmen, Serdivanspor kalesine ters bir orta yaptı. Defansta Semih ve Enes birbiri ile anlaşamadı. KaptanÖzgür de, Kalaycıspor kaptanı Oğuz’a engel olamadı. Oğuz düzgün bir vuruşla, Serdivanspor’u yıktı.
    Maçın ilk yarısında, topa doğru hamle yapmayan ve kendisine “Niye koşmuyorsun“ diyen Serdivanspor yöneticisi İsmet Yaşa’ya futbolcunun cevabı “Abi görmüyormusun ofsayt “ oldu. Ama yılların tecrübeli ismi, ilerlemiş yaşına rağmen, hiçbir zamanheyecanını yitirmeyen Yaşa’nın cevabı ilginçti. “Oğlum, sen topa koş, vazifeni yap”.  İşte bu ince ayrıntıyı, tüm sporcuların anlaması gerekiyor.
    Şimdi diyeceksiniz ki futbolcu haklı. Ofsayt olan pozisyona niye koşacak. Ben olaya, İsmet abimin penceresinden bakıyorum. İsmet Yaşa, ofsayt kuralını bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Ama onun düşüncesinde, hakem düdük çalmamış, maç devam ediyor. Hakem ya ofsayt’ı vermezse. İşte bu. Biz Türkler, faul yaparız veya yapmayız, hakemdüdük çalmadan ellerimizi kaldırırız. Oyunu kuralına göre oynamayız. Biz vazifemizi yapalım, belki hakem veya rakip sporcu yanılır görevini yapmaz ise sonuca gideriz. Çünkü futbol hatalar oyunu.
         Evet vazife deyince, sahalarımızın bir numaralı en güzel saha Komiseri Mahmut Güzel’e teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Kendisi Sakarya Futbol Saha KomiserleriDernek Başkanı olmasına rağmen, iki kez esame listelerini ayağımıza kadar getirdi. Teşekkürler Mahmut abi. İşte görev, vazife aşkı bu.
    Dost acı söyler. “Evet BAL’lı olmak lazım”. BAL demek, yarı profesyonel lig demek. Şuan Kalaycıspor sahada kazandı. Gerçekten şansı ile kazandı. Ama masada kaybetmesin.
    Siz sporcunuza bir maaş fazla vermemek için geç antrenmanlara başlıyor,tesislerinizde internet, faks yoksa, skorbordunuz çalışmıyorsa, tek tribün ile maça çıkıyorsanız. Bu iş kafadan bitmiş demektir. Umarım bu eksiklikler, en kısa sürede tamamlanır.
    Sırada ise bu hafta sonu start alacak olan Süper Amatör ve 1nci Amatör Lig müsabakaları var. Başta Sakaryaspor olmak üzere, BAL’da, Süper Amatör Lig ve 1nci Amatör Ligde mücadele eden tüm ekiplerimize, can-ı gönülden başarı diliyorum. SayınValimiz Hüseyin Avni Coş’un da dediği gibi; “birbirimizi sakatlamadan”, umarım hep birlikte dostça ve centilmence maçlar oynanır ve hep birlikte izleriz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar